Valoració dels canvis al Govern d’Oliva, per Projecte Oliva

El govern d’Oliva, format per Compromís-PSOE, ha anunciat canvis en l’organització del mateix, en ple mes d’agost. Tot i que els dos grups municipals del govern estan intentant vendre aquests canvis com una mostra de solidesa i cerca de l’eficiència, resulta ser tot just el contrari, ja que els dos polítics amb major experiència deixen aquestes regidories. És una mostra més de què l’important, la gestió, és secundària per al pseudo-botànic d’Oliva.

 

 

El resultat de la gestió de Recursos Humans, per part de David González y d’Hisenda, per part d’Ana Morell, és negatiu

 

La situació de les regidories de Recursos Humans i Hisenda és de les més preocupants que hi ha a l’Ajuntament d’Oliva. David González fa 8 anys que gestiona RRHH i Ana Morell, sumat amb els 4 anys de l’anterior etapa de govern Compromís-PSOE, ha estat al capdavant d’Hisenda durant 6 anys. Aquests últims 2 anys, en la present legislatura, la gestió d’aquestes dos àrees ha estat altament erràtica. Així hem anat advertint-ho, des de l’oposició, des de fa molts mesos.

 

Pel que fa a Recursos Humans, la situació actual és d’un complet descontrol. El caos administratiu és de sobra conegut per tota la ciutadania i hi ha una preocupant mancança de coordinació entre departaments. Actualment, el 57% del total del pressupost municipal es dedica a personal, però l’Ajuntament no funciona, i això ho patixen els ciutadans que intenten fer qualsevol gestió en el seu consistori. L’Alcalde, David González, ha estat incapaç d’aconseguir aquesta coordinació entre àrees com a cap de l’àrea de RRHH, i no ha donat solució als principals problemes que existeixen als distints departaments.

 

Ana Morell, en la regidoria d’Hisenda, ha fet tres greus errors en tres pressupostos. L’any 2019, per una deficient execució del pressupost, va provocar que caiguera el sostre de despesa, amb les importants conseqüències que aquest fet te per a la gestió de l’hisenda municipal. La sort que va tindre la vicealcaldessa és que les regles fiscals (entre elles el sostre de despesa) es van alçar per part del Ministeri com a conseqüència de la Covid. En 2020 va aconseguir la fita història de que, l’Ajuntament d’Oliva, per primera vegada en la història, no tinguera pressupost municipal; funcionant l’Ajuntament durant tot un anys amb un pressupost prorrogat pre-pandèmic. I ahí es va començar a fer un us abusiu dels estalvis municipals. De 8 milions i mig (aprox.) que teníem a la vidriola, sols queden poc més de 2 milions. I el pressupost de 2021, aprovat en juliol (tard i mal), s’ha aconseguit confeccionar fent una mala enginyeria fiscal, traent els capítols de subvencions i inversions del pressupost (una despesa ordinària) i introduint-ho per la porta d’emergència injectant diners dels estalvis. Ara es pagarà despesa ordinària amb els diners de l’estalvi. Quan aquests diners s’acaben, com es pagarà? Quan es tornen a aplicar les regles fiscals, com es podràn quadrar uns pressupostos? Els pressupostos de 2021 llastren greument els del futur. (Ho vam detallar ací: https://www.projecteoliva.es/2021/07/30/valoraci%C3%B3-de-projecte-oliva-del-pressupost-municipal-de-2021/).

 

Aquests moviments al si del govern local sols s’expliquen pensant que tant David González com Ana Morell busquen menys gestió i més fotos

 

La gestió, com es pot comprovar, ha estat lamentable. Ara, revestit de la idea de que Josep Escrivà (Compromís) i Miguel Monzonís (PSOE) ja tenen suficient experiència, el fa el govern és llevar llastre als seus líders i derivar-lo als segons d’abord. Ni Escrivà ni Monzonís han demostrat en la gestió de les seues àrees una agilitat i eficàcia que ara volen des del govern traslladar. Aquest moviment respon a la búsqueda de més protagonisme del sr. González i la sra. Morell. La gestió, que sempre ha estat en un segon pla en aquest govern, ara queda relegat al tercer. El que és capital per al funcionament del municipi no és lo important per al Compromís-PSOE. El que sí vorem a partir de setembre, conseqüència d’aquests canvis, és un increment de fotos i notes de premsa. Ja ho veuran.

 

 

Yolanda Pastor, portaveu PRO: “L’únic que es pretén amb aquests canvis és salvar la imatge dels dos líders. Demostra un despreci per la gestió. Canvis d’aquesta entitat en regidories tan vertebrals d’un Ajuntament a mitjan legislatura, denota que la conservació del poder és el més important per a ells”.