Comunicat de PRO: Hem abandonat els estudis de la COPE perquè no participarem d'una tertúlia de la qual forme part l'assessor socialista V. Minyana

El grup municipal PRO Oliva hem estat convidats a la tertúlia d’actualitat d’Oliva que organitza la Cadena COPE. A aquesta tertúlia s’hauria d’haver celebrat a les 12h de hui, 4/11/2021 i hem estat convidats a tots els grups municipals amb representació en l’Ajuntament d’Oliva.

 

  Anàvem a participar Yolanda Pastor (PRO), Josep Escrivà (Compromís), Salva Llopis (PP), Pepe Salazar (C’s) i per part del Partit Socialista, el representant que han portat a la tertúlia no era cap regidor, sinó l’assessor Vicent Minyana. A escassos moments de començar la tertúlia radiofònica, al vore que participaria el sr. Minyana, els grups PRO, PP i C’s hem decidit no participar, perquè tal i com vam informar a l’equip de govern el 27/01/2021, no participaríem de cap reunió de la que formara part aquest assessor del Partit Socialista d’Oliva, per una relació de fets que vam enumerar i que ara recordem:

 

1. El 17/08/2019, el sr. Minyana va llançar una relació d’atacs en xarxes socials contra una veïna del municipi, que denunciava l’estat de la zona en la qual resideix.

 

2. El 10/10/2019, el sr. Minyana va protagonitzar una escandalosa baixada de pantalons en el Plenari Municipal.

 

3. El 12/12/2019, el sr. Minyana va increpar una treballadora municipal durant el repartiment de plantes al barri de Sant Francesc. Aquest fet va ser testimoniat pel Partit Popular i pels sindicats, i es va demanar que es prengueren mesures contra aquests comportaments.

 

4. El 12/01/2021, en una visita de Yolanda Pastor a les obres del col·legi Lluís Vives, el sr. Minyana va reprovar amb molt males formes les denúncies que des de PRO estàvem fent de les condicions en les quals estaven fent-se les obres al centre educatiu. La nostra companya Yolanda va haver de viure una situació molt desagradable pels corredors del centre, per l’actitud irrespectuosa i desafiant del sr. Minyana.

 

5. Finalment, el 26/02/2021, quan Yolanda atenia a una veïna en les Oficines d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Oliva, el sr. Minyana es va apropar a ella de molt males formes i increpant-la, dient-li que se n’anara de l’Ajuntament. Tan sobrepassada fou l’actitud del sr. Minyana, que el Policia Local que estava de torn de portes a l’Ajuntament va haver d’intervindre per demanar al sr. Minyana que deixara de molestar a la regidora i a la ciutadana. Requeriments que foren desatesos pel sr. Minyana, qui va persistir en el seu intent d’incomodar a la regidora. Així va quedar reflectit a l’informe que l’agent de policia va elaborar per escrit i que va traslladar a l’Alcalde. En eixe moment, en successives reunions que es van efectuar, l’alcalde David González va dir que: «aquesta situació és lamentable i no es pot consentir. És injustificable».

 

  Posteriorment, a aquest últim fet, per part de Yolanda Pastor es va presentar un escrit dirigit a l’Alcaldia demanant-li que s’iniciara un expedient disciplinari contra l’assessor del partit socialista. Aquest expedient es va iniciar i està pendent de resoldre’s (segons nosaltres coneixem). El 13 d’agost de 2021, Yolanda Pastor va testimoniar a la instrucció de l’expedient.

 

  Amb aquests precedents, i mantenint el que vam dir a l’escrit presentat a l’equip de govern per tots els grups de l’oposició, hem decidit no participar de la tertúlia, per formar part d’ella el sr. Minyana.

 

  La tertúlia de hui a la Cadena COPE s’ha celebrat amb els dos representants de l’equip de Govern. El sr. Minyana, a la tertúlia, ha dit «que l’expedient contra ell s’ha tancat i ell va presentar denúncia als jutjats contra Yolanda Pastor, Projecte Oliva i Salvador Llopis». A més, ha afegit, «que en democràcia les coses es denuncien als jutjats i no a la premsa». Respecte a les denúncies contra nosaltres, per part del sr. Minyana, no hem rebut cap notificació dels Jutjats de Gandia.

 

  Ací hem de fer una puntualització: Als jutjats es denuncien delictes penals. Des de Projecte Oliva mai hem considerat que el sr. Minyana haja comés un delicte penal, per això no se li ha denunciat als jutjats. Però sí hem insistit en què el comportament (reiterat) del sr. Minyana és mereixedor d’aplicar el règim disciplinari en via administrativa, per això, vam sol·licitar inici de l’expedient disciplinari que està tramitant-se. Un comportament que deu meréixer una sanció greu o molt greu per part de l’Ajuntament d’Oliva, del qual és empleat. A més, considerem políticament molt lamentable, que el PSOE d’Oliva mantinga com a assessor en l’Ajuntament d’Oliva a una persona que ha realitzat un conjunt de fets i comportaments del tot intolerables i impropis del càrrec.

 

  En la mateixa tertúlia, el sr. Josep Escrivà, Portaveu de Compromís, a qui agraïm la seua honestedat, ha rectificat al sr. Minyana en antena, afirmant que l’expedient del sr. Minyana no s’ha tancat perquè s’haja resolt com a què no hi ha cas, sinó que, amb el canvi d’Alcaldessa, els assessors cessen en el seu càrrec i per tant, es tanquen els expedients que tenen oberts i que en el seu nou nomenament, hauria de ser Yolanda Pastor qui demanara la reobertura de l’expedient per a la seua continuació. Sobre aquest fet hem de dir que a Yolanda Pastor, com a interessada, no ha rebut, de moment, cap notificació del tancament de l’expedient i possibilitat de reobrir-lo.

 

  Pel que tenim coneixement des de Projecte Oliva, l’expedient disciplinari contra el sr. Minyana continua obert i en tramitació.

 

  Per acabar, volem agrair a la Cadena COPE que ens haja convidat a participar de la tertúlia, i els demanem disculpes per haver hagut d’abandonar-la a uns minuts del seu començament.


  Als portaveus del Partit Popular i Ciutadans, Salva Llopis i Pepe Salzar, agrair-los que en solidaritat amb Yolanda Pastor abandonaren també la tertúlia.

 

  Per últim considerar que, per part del Partit Socialista, i a la llum de tots els fets relatats, enviaren al sr. Minyana a la tertúlia. Ha estat un acte de provocació desagradable i desafortunat. El Partit Socialista d’Oliva el formen més militants, més assessors i 5 regidors, no entenem que en aquestes circumstàncies envien al sr. Minyana a participar de la tertúlia.