Les obres del passeig han costat a 95€ el taulell, 4 vegades el preu

Una reparació necessària, però no a qualsevol preu i de qualsevol forma. 46.609€ per a substituir menys de 500 taulells en el passeig, són molts diners.

Fa unes setmanes es va anunciar que s’anaven a reparar els taulells del passeig. Fetes aquestes obres, vam poder observar que tots els taulells que s’havien col·locat eren de color gris, sense respectar el dibuix i el joc de taulells original amb els colors rojos, negres i grisos, tot i que el contracte deia que anaven a col·locar-se els tres colors.

 

Açò ens va portar a voler averiguar perquè s’havia fet aquest nyap en el passeig principal de la ciutat.

 

Amb tot, hem sabut que, segons el contracte l’obra ha costat 46.608,84€ i les obres, que segons el contracte havien de fer-se en 3 mesos, finalment es van fer en 15 dies. En total es van substituir 487 taulells segons informe del tècnic municipal.

 

Vist el nombre de taulells, els dies de treball i el pressupost ens han semblat molts, molts diners, ix a 95€ el taulell.

 

Hem consultat la base de dades de l’IVE, que serveix com a referent per a la contractació pública, i hem pogut comprovar que el m2 de taulells inclòs la base de formigó val 100€, el que correspon a quatre taulells de 60x40cm.

 

És a dir, l’Ajuntament d’Oliva ha pagat x4 vegades el preu del taulell, i ni tan sols s’han respectat els colors originals, trencant tota l’estètica del passeig. A més, podem comprovar que s’han rejuntat les peces substituïdes quan en la resta de passeig no ho estan.

 

La regidora-promotora, Ana Morell, i l’Alcaldessa, Yolanda Balaguer, deuen donar més explicacions sobre el cost del preu dels taulells. El Govern Compromís-PSOE ha pagat 4 vegades més per cada taulell, segons les bases de dades de l’IVE. Açò mereix una explicació detallada.

 

Tampoc entenem que el Govern haja contractat a un tècnic extern a l’Ajuntament per redactar la memòria valorada de l’obra, una memòria de fulla i mitja. Tampoc sabem què ens ha costat el contracte d’aquesta memòria externa.

 

El Govern Compromís-PSOE deu explicar:

*Per què es va fer un contracte per a una obra d’una duració de tres mesos i finalment es va fer en 15 dies i s’han col·locat 100 taulells menys que els pressupostats sense reducció de cost.

*Perquè el contracte era per a col•locar 3 colors de taulell i finalment se n’ha col·locat sols un.

*Perquè s’ha contractat a un tècnic extern per realitzar la memòria valorada quan aquesta sols és un document de full i mig.

*Perquè el Govern d’Oliva ha pagat x4 vegades el valor del preu del taulell, conforme les dades de l’IVE.

 

Demanem explicacions i transparència.