Calen 6 regidors en Fitur?

Des de Projecte Oliva considerem que és important que hi haja presència d’Oliva en Fitur, i que tant l’Alcaldia com el regidor de Turisme facen acte de presència, però vegem absolutament desproporcionat que hi hagen 6 membres del Govern en Madrid

19/01/2023

És perfectament visible que el Govern Compromís-PSOE ha trencat tota relació amb una utilització responsable i continguda dels fons públics, que són de tots. Amb l’alçament de les regles fiscals per part de l’Estat, degut a la pandèmia, els regidors es van llançar a “gastar” sense mesura els diners del romanent (els estalvis municipals), fins deixar la vidriola tremolant. Ara que s’apropa la campanya electoral, les colzades entres els socis de govern van sent més fortetes, i s’accentua la golafreria de tirar del pressupost municipals sense mirament.

            Aquests dies està celebrant-se Fitur a Madrid. Com és normal, Oliva ha muntat el seu estant promocional i ha desplaçat allí part del departament de Turisme i Platges. Des de Projecte Oliva pensem que sí, que Oliva deu estar a Fitur, promocionant la nostra oferta turística i acompanyant als empresaris turístics de la ciutat.

Però Fitur, amb tota la pompa que l’envolta i totes les autoritats que allí es desplacen, és un aparador molt golós per a regidors. Per part del govern d’Oliva s’han desplaçat a Madrid 6 regidors (!): l’Alcaldessa, Yolanda Balaguer, la Vicealdessa, Ana Morell, el regidor de Turisme, Kino Calafat, la regidora de Festes, Yolanda Navarro, el regidor de Cultura, Julio Llorca i el regidor de Planejament Urbanístic, Miguel Monzonís. Un nombre excessiu de regidors en Fitur que deixa pràcticament en quadre el govern d’Oliva realment operatiu a la ciutat.

A Fitur s’ha d’anar, però a complir amb uns objectius de gestió favorables a la ciutat. Si no, es corre el risc que Fitur es convertisca més en un aparador de promoció política que de promoció de la ciutat. El Facebook municipal s’ha omplit de fotos dels regidors. No sabem molt bé què estan fent allí exactament, però sí vegem una galeria fotogràfica de primers plànols dels regidors i d’aquests amb altres polítics dels seus respectius partits.

 

Un govern doble

En la presentació de la Volta Ciclista a Espanya, van anar 4 regidors. Dos de Compromís, i dos del PSOE. Concretament Alcaldessa i Vicealcaldessa, regidor de Turisme i regidora d’Esports. Es van allotjar en un hotel de 4 estreles.

            Ara, en fitur, 6 regidors. Tres per cada partit. On estiga l’Alcaldessa, estarà la Vicealcaldessa. On estiga el regidor de Turisme, estarà la d’esports o festes... i així successivament. Així fins crear una representació pública del govern per duplicat, en espill.

            Tot açò ocorre perquè no s’estan aplicant criteri competencials a l’hora de determinar qui o quins regidors acudiran a cada acte públic. És a dir, definir, raonablement, qui deu anar i qui no a cada acte conforme a les regidories, les àrees competencials, que estiguen implicades. No. El govern Compromís-PSOE d’Oliva està utilitzant un criteri de duplicitat política. Tants d’un partit, tants d’altre. I el que està passant és el que està vegent-se: una sobreexposició política carregada sobre les arques municipals. Els criteris de responsabilitat en la despesa que en anteriors legislatures s’han aplicat, han estat dinamitats per posar la despesa al servei de la pugna política. I front açò cal alçar la veu.

Lamentem que el govern d’Oliva estiga actuant amb tanta ambició política i amb tan poca consciència del que a tots costen els viatges, dietes i hotels.