El Pressupost de 2019 ja aplega molt tard.

 

La senyora Morell (vice-Alcaldessa), en declaracions dilluns a Onda Naranja COPE va dir que el retard en l’aprovació del Pressupost Municipal de 2019 era culpa de Projecte Oliva. Aquesta informació és una falsetat excessivament evident.

 

L’anterior regidor d’Hissenda, va deixar preparat un esborrany de Pressupost de 2019 perquè poguera ser aprovat a l’inci d’aquesta legislatura i que el regidor d’Hisenda que el succeira poguera treballar amb temps el Pressupost de 2020.

 

La senyora Morell, del PSOE, actual regidora d’Hisenda, va decidir que no volia portar a aprovació Plenària el Pressupost elaborat per l’anterior regidor (que era de Compromís, el seu actual soci de govern), decidint –amb tota legitimitat- elaborar-ne un nou.

 

És aquest el motiu pel qual el Pressupost de 2019 encara no ha estat aprovat, perquè ni tan sols ha sigut portat a Comissió Informativa d’Hisenda (prèvia al Plenari). Aleshores, quin fonament te l’acusació de què Projecte Oliva no ha volgut aprovar el Pressupost de 2019? Cap, és absolutament fals.

 

Segons el Text Refós d’Hisendes Locals, el Pressupost Municipal deu aprovar-se, modificar-se o retornar-se en Plenari abans del 15 d’octubre. Per tant, ja no estem complint amb els terminis que marca la llei.

 

Aquesta demora que ja és evident i excessiva -està iniciant-se ara la tramitació del Pressupost de 2019 (de 2019!)- pot portar a dificultar greument el pagament de les subvencions nominatives a l’Associació Artístico Musical, Federació de Moros i Cristians, Falles, Setmana Santa, Festes Patronals (Crist, Rebollet i Sant Francesc), Vedama, ACCO, etc. Allargant, en conseqüència, els períodes de concessió i pagament de les mateixes.

 

La setmana passada es va realitzar la primera Mesa de Negociació amb els Sindicats per aprovar la Plantilla de personal i la Relació de Llocs de Treball, documents que s’han de portar a aprovació conjunta amb el Pressupost Municipal. El regidor de Recursos Humans és el mateix Alcalde, i per tant, responsable d’aquest retard, també.

 

Hui s’ha celebrat la segona Mesa de Negociació en la qual, en la proposta de Plantilla presentada pel sr. Alcalde, no constaven els llocs de personal eventual que el govern vol contractar, és a dir, els assessors.

 

Davant d’aquesta situació, s’ha advertit en la Mesa que aquestes places d’assessors han de ser també objecte de negociació i, per tant, no poden no presentar-se. Per tots és sabut que l’actual govern te intenció de contractar a 6 assessors i, davant l’advertència de que no presentar aquestes places en la Plantilla de personal, aquesta, podria ser impugnada, l’Alcalde ha decidit suspendre la sessió. S’allarga més la tramitació del Pressupost de 2019 (2019!) i que ningú ens venga la moto, no és culpa de Projecte Oliva, nosaltres estem a l’oposició, és responsabilitat plena del Govern de Compromís-PSOE.

 

Yolanda Pastor: “L’opció més sensata haguera estat aprovar l’esborrany de Pressupost preparat a final de la passada legislatura. Ara es podria estar treballant pel de 2020 i no actuar precipitadament per elaborar un improvisat Pressupost per a 2019. Lamentem l’estat en que es troba la negociació de la Plantilla de Personal, el sr. González ha sigut incapaç de arreglar la situació d’aquest Ajuntament. És hora d’acceptar el fracàs i posar-se a treballar sense perdre més temps. ”