El Jutge arxiva la querella d'Ana Morell contra Yolanda Pastor, David González, Pepe Salazar i Vicent Canet

En plena Crisi del Coronavirus rebem la notícia de que la querella que l'espòs de la Sra. Morell va interposar en abril de 2019 contra la nostra companya Yolanda Pastor, també contra l’Alcalde David González, Pepe Salazar i Vicent Canet, ha estat arxivada pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Gandia. És a dir, no veu cas.

La Sra. Morell va presentar la querella acusant de prevaricació a aquests regidors, que eren membres de la Junta de Govern Local l’any 2015, per haver-li retirat la llicència del seu expedient de legalització. Se li va retirar la llicència després que un veí, per mitjà d’un recurs de reposició, fera constar a l’Ajuntament presumptes vulneracions de l’Ordenació Urbanística que podrien haver-se comés en aquestes obres de “La Casa”.

 

Aquest assumpte ja s’està revisant en la “Comissió de Seguiment de l’Expedient de Tendes 27” que es va constituir en desembre de 2019 i que ja comença a obtindre les primeres conclusions. També hi ha una investigació oberta per Fiscalia contra la Sra. Morell per qüestions derivades d'aquest assumpte.

 

La notícia hui és, com diem, que el Jutge d’Instrucció núm. 1 de Gandia ha decretat el sobreseïment de la querella que l'espòs de la Sra. Morell va interposar contra els esmentats regidors. En l’article que adjuntem es recullen declaracions de l’Alcalde, David González (querellat) i de la Vicealcaldessa, Ana Morell (querellant).

 

Article Las Províncias  (https://www.lasprovincias.es/safor/juez-archiva-denuncia-20200423155719-nt.html ns_campaign=jaqueton&ns_mchannel=auto&ns_source=facebook&ns_linkname=safor&ns_fee=0&fbclid=IwAR2tABLC2spsxyAqf7Kf2sJSWUnI3plpilF7NpZaet2pUHBza_Ue7BzPIIU)

 

Al ser preguntat per la premsa el sr. Alcalde diu que “és qui ha obrat sense llicència i fora d’Ordenació (o siga, Ana Morell) qui deu donar explicacions”. Novament acusa, o afirma ser coneixedor,  que la seua sòcia de govern, va cometre presumptes irregularitats en les obres de sa casa (ja la va acusar de mentirosa en una roda de premsa en desembre de 2019).  Com es pot governar amb una persona que, a criteri teu, ha vulnerat la pròpia normativa municipal i que, a més, t’està acusant de criminal amb una querella?

 

Però ahí no està tot. La Sra. Morell afirma en Las Provincias que té intenció de recórrer el sobreseïment. Encara que resulte increïble, la Sra. Morell insisteix, amb acarnissament, d’acusar de prevaricador, ja no sols als companys de la corporació i a un exregidor, sinó al mateix Alcalde, a la persona que ella va investir (“a cambio de nada”, recorden?). ¿Com es pot investir Alcalde a una persona a la qual acuses de prevaricador i d’haver utilitzat políticament es seu càrrec per a comprar informes i fer persecució política contra tu?

 

La resposta ràpida a les preguntes podria ser: L’un per mantindre la cadira de l’Alcaldia, l’altra per tindre poder.

 

Però, en aquestes circumstàncies, ¿com es pot mantindre un govern cohesionat i efectiu per al nostre municipi si els dos líders dels partits que governen Oliva tenen bregues judicials (penals) entre ells?

 

Per a aquesta pregunta difícilment podem obtindre resposta. Tal vegada, per al Sr. Alcalde la situació no és gens còmoda, però són ordres del partit i aquest sembla que està per damunt de l’interés general.

 

El Sr. Bielsa, del PSOE, i el Sr. Moya, de Compromís, van ser els ordidors del Pacte del Pseudo-Botànic per tal que l'aliança Compromís-PSOE en Oliva quedara ben embridada, encara que fora a la força.

 

El Sr. Josep Miquel Moya, al que el poble d’Oliva li la portarà al pairo, també sembla que no li ha importat massa la coherència d’un partit que, ací en Oliva, havia sigut un dels que major interés havia posat per tal que l’expedient de “La Casa” es depurara adequadament. El Sr. Moya ha complit la seua feina, el govern Compromís-PSOE és una realitat en Oliva, però a canvi que l’Alcalde trague cicuta diàriament amb una sòcia que, ja veuen, continua acusant-lo de prevaricador i insisteix en recórrer el sobreseïment. Fins i tot tractant-se de  política, resulta del tot incomprensible.

 

Davant d’aquest despropòsit, podem dir que estem satisfets de reivindicar-nos com a partit local, lliure i sense “jefazos” de dalt als quals guardar obediència i honors contra la pròpia dignitat. Som Projecte Oliva.