El Govern d’Oliva rebutja l’esmena de Projecte Oliva (PRO) d’eximir als hostalers de la taxa per ocupació de la via pública fins al 31 de desembre de 2021

Com vam informar, PRO Oliva vam presentar una esmena al Plenari d’abril (30/4/2020) amb la qual proposàvem que s’eximira als hostalers d’Oliva del pagament de la taxa per ocupació de la via pública (amb taules i cadires) fins al 31 de desembre de 2021.

 

Pensàvem que aquesta mesura, a la vista de les previsions econòmiques, podria tindre un efecte beneficiós per al sector, ja que, d’aquesta forma, des del 13 de març de 2020 fins al 31 de desembre de 2021 no pagarien la taxa, i això els facilitaria a superar el millor possible l’estiu d’enguany i a afrontar més còmodament l’estiu de 2021.

 

El Govern, format per Compromís i PSOE, van rebutjar la proposta, a la qual ja havien mostrat el seu suport C’s i PP.

 

El Govern proposava que la taxa no es pagara fins al 13 de març de 2021. El grup Projecte Oliva considerem que eixa proposta està ben plantejada en el fons però és insuficient en el temps. Posar la fi de l’exempció en el 13 de març de 2021 és una elecció discrecional del Govern, que no respon a ningun raonament fonamentat.


Proposàvem que la data límit fora el 31 de desembre de 2021 (data ampliable) perquè així atorgàvem una clara previsibilitat als empresaris del sector: sabrien que el que queda de 2020 no pagarien i que tot l’any 2021 tampoc. En l’any comptable 2021, complet, no haurien de fer compte del pagament de la taxa. La crisi pel coronavirus no acabarà quan acabe l’estat d’alarma.

 

El Govern ho va rebutjar al·legant “un criteri de prudència”. No entenem què tenia d’imprudent la nostra proposta (a l’Ajuntament sols li suposaria deixar d’ingressar 67.000 €) i tampoc entenem quins criteris (tampoc no els sabem) està tenint el govern d’Oliva per determinar les mesures econòmiques que estan anunciant.

 

Pesem que hi ha una raó política. El Govern d’Oliva, a més d’ocultar-nos informació als grups de l’oposició i negar-se a fer-nos partícips de les decisions en aquests moments transcendentals, tampoc valora les propostes que, des de PRO Oliva, les creiem beneficioses. Hi ha una intenció de capitalitzar des del Govern totes les mesures econòmiques que puguen adoptar-se, esborrant a l’oposició. Lamentem que hi haja una raó política en el rebuig a la nostra proposta.

 

 

Notícia de la presentació de l'esmena: 

https://www.projecteoliva.es/2020/04/29/proyecto-oliva-presenta-una-enmienda-en-el-pleno-de-abril-para-que-se-exima-del-pago-de-la-tasa-por-las-mesas-y-sillas-de-los-restaurantes-hasta-el-31-de-diciem/