Un Pla Turístic de cartó

Les males formes, l'obscurantisme, mentides i dos governs.  La mediocritat de rebutjar l'ajuda oferida.

Al Plenari Ordinari d'abril de 2020, la regidora de PRO Oliva, Mireia Morera, va denunciar la improvisació, les males formes i les mentides del regidor de Turisme i Platges, Kino Calafat (PSOE).

 

En mig d'una situació crítica com la que es viu en l'actualitat, amb la crisi de la Covid-19, és necessari que les administracions i els governants donen el millor de si mateixos per tal de minorar l'impacte que aquesta crisi tindrà en la nostra societat. Precisament el que menys aprofita és un govern que es dedique a la propaganda política sense treballar a consciència les mesures pràctiques que són necessàries i urgents implementar.

 

Males formes

Morera va denunciar les males formes del regidor de Turisme i Platges: "és inadminissble que un regidor delegat i president de la Comissió de Foment econòmic blinde informacions als integrants de la mateixa i que després al venga a 'bombo y platillo' pels mitjans de comunicació.". Però no sols això, "inadmissibles també són les faltes de respecte cara a nosaltres amb frases del tipus 'si vols saber-ho te'n vas a la pizarra del despatx de turisme i ho lliges' ".

 

Obscurantisme

La regidora Mireia Morera, en la Comissió Informativa de Foment Econòmic, va sol·lictar veure el Pla Turístic que, segons s'ha publicitat en premsa, ha elaborat el departament de Turisme de l'Ajuntament d'Oliva per afrontar la crisi del coronavirus. Se'ns ha negat l'accés, tot i tindre els regidors de l'oposició el dret a consultar tota la documentació obrant en l'Ajuntament, i els regidors del govern l'obligació de facilitar-la.

 

Mentides

Aquest "Pla Turístic" es va promocionar com el fruit del consens entre el teixit productiu local i de les Administracions. No sols és que no l'hem pogut vore els regidors de l'oposició, sinó que, segons hem pogut saber, ni les empreses del sector han participat ni el departament de Turisme te constància d'aquest. Segons el regidor de Turisme i Platges, el "Pla de Turisme" va començar a elaborar-se en decretar-se l'Estat d'Alarma i ja estava confeccionat el 27 de març de 2020. Amb només 10 dies van "elaborar" un pla que reactivaria el turisme a la ciutat. Aquest Pla que ningú coneix, caldria dir-li, més bé, "Pla Turístic de cartó", per ser sols una campanya mediàtica.

 

Dos governs

Amb aquesta mascarada del "Pla Turístic", a més de quedar en evidència la distància entre el que es promociona als mitjans de comunicació i el treball real que hi ha darrer, es mostra, una vegada més, l'existència de dos governs en l'Ajuntament d'Oliva. No sols parlem de falta de comunicació entre Compromís i PSOE, sinó de manca del contacte i la interrelació necessària per a dur a terme tasques interdepartamentals. Si el "Pla de Turisme" te com a finalitat -segons s'ha volgut vendre- buscar la dinamització de l'economia local, no te cap trellat que la regidora de Comerç i Consum, Yolanda Balaguer, de Compromís, no conega en què es concreta aquest "Pla Turístic de cartó".

 

La mediocritat de rebutjar l'ajuda oferida

Mireia Morera, davant la improvisació i falta de preparació d'aquest "Pla Turístic de cartó", com a regidora de PRO Oliva, que va ser regidora de Turisme i Platges en la passada legislatura, es va oferir a col·laborar. En la Comissió Informativa de Foment Econòmic del mes d'abril, Mireia Morera es va prestar a sumar i aportar els seus coneixements en el sector i el sr. Calafat va rebutjar l'ajuda oferida. Resulta contradictori que en aquests moments en els que es demana unitat i col·laboració siga el govern el qui desprecie l'ajuda sincera dels regidors de l'oposició. No serà que el govern vol captar tot el protagonisme? Els personalismes i el despreci dels talents de la resta de membres de la corporació sols ens poden portar que a la mediocritat, amb efectes nocius sobre la nostra ciutat. De moment tenim un "Pla Turístic de cartó".