PROJECTE OLIVA demana a l'Alcalde la reobertura del cementeri

 

Des de Projecte Oliva demanem al regidor de cementeris Miguel Monzonis (PSOE) i a l’Alcalde David González (Compromís) que treballen en la seua reobertura i ho facen garantint totes les mesures de seguretat i higiene per als visitants d'acord amb l'estat d'alarma.

Després de dos mesos del Decret d'alarma i ja en Fase 1 de desescalada, són molts els pobles i ciutats que han obert o han anunciat la reobertura dels cementeris.

 

Molts veïns i veïnes ens pregunten i ens mostren el desig de poder visitar als familiars i amics difunts. Des de Projecte Oliva desconeixem quina és la intenció del govern al respecte.

 

La normativa estatal no especifica cap mesura concreta respecte dels cementiris però tampoc assenyala que continuen tancats en aquesta Fase 1. Tenint en compte que el cementeri és competència municipal sol·licitem la seua reobertura. Municipis del nostre entorn estan fent-ho.

 

Per a moltes persones dos mesos sense poder visitar als seus difunts ha sigut molt de temps i a més hem de pensar en totes aquelles persones que durant aquest confinament han perdut algun familiar o amic i no han pogut acomiadar-se.

 

Yolanda Pastor assenyala "si es garanteixen totes les mesures de seguretat i higiene, la distancia entre persones i s'augmenta el control en l'interior, el cementeri podria obrir les seus portes.".

 

Des de Projecte Oliva demanem al regidor de cementeris Miguel Monzonis (PSOE) i a l’Alcalde David González (Compromís) que treballen en la seua reobertura i ho facen garantint totes les mesures de seguretat i higiene per als visitants d'acord amb l'estat d'alarma.