Projecte Oliva denúncia que el Govern d’Oliva siga incapaç de coordinar-se per reobrir el Cementeri Municipal

El Grup Municipal Projecte Oliva vam sol·licitar, la setmana passada, a l’Alcalde d’Oliva, David González i al regidor de Cementeris, Miguel Monzonís, que treballaren per a la reobertura del Cementeri Municipal garantint totes les mesures de seguretat i higiene per als visitants, d’acord amb la normativa corresponent a la Fase 1 de desescalada.

 

La normativa és ambigua i ha quedat a criteri dels municipis obrir els cementeris o no en la Fase 1. Gandia ha decidit no obrir fins la Fase 2, però l’Ajuntament de València ja ha obert, igual que Dénia, Benissa, Teulada, Moraira, Benitatxell, Xàbia i Calp.

 

Des de Projecte Oliva considerem que la ciutadania demana, necessita, poder acudir al cementeri i l’Ajuntament deu establir el protocol per reobrir-lo.

 

Ahir, l’Alcalde d’Oliva ens va confirmar que el Govern d’Oliva no tenia previst obrir el cementeri fins que comence la Fase 2, ja que, en paraules del Sr. Alcalde «no podem garantir el control de l’aforament».

 

No resulta versemblant que l’Ajuntament d’Oliva, que ha reobert el mercat dels divendres amb estrictes mesures de seguretat, ara no ho siga per poder controlar l’aforament en un recinte com el cementeri que està tancat i compta amb dos portes d’accés al públic.

 

La resposta del Sr. Alcalde s’ha de qualificar d’excusa insostenible i que intenta tapar una falta de previsió i d’organització que és patent entre els «dos governs» que dirigeixen l’Ajuntament d’Oliva.

 

Yolanda Pastor: «L'excusa de que no es puga controlar l’aforament a un recinte tancat com és el cementeri no es sosté. S’ha fet l’esforç per reobrir el mercat dels divendres i ara, el Govern, esdevé incapaç d’obrir el cementeri. Tal vegada el que ocorre és que obrir el mercat ha estat una acció molt mediàtica i reobrir el cementeri no ho siga tant

 

Afegeix Pastor: «La contestació de l’Alcalde no és creïble i demanem un poc de sensibilitat al govern local. Molta gent ens demana poder tornar a anar al cementeri a visitar als seus familiars i amics difunts. A més, durant el confinament hem viscut situacions dramàtiques. Molta gent no ha pogut acomiadar-se dels familiars i amics que han faltat durant aquests mesos, al estar restringits els vetlatoris i l’accés al cementeri. Aquestes persones necessiten tancar el cercle dient adéu als seus familiars. Amb una mínima coordinació, reobrir el cementeri és totalment possible i viable».