Entrevista a Yolanda Pastor en Onda Cero-Cementeri Municipal

El 22 de maig de 2020 Yolanda Pastor va ser entrevistada en Onda Cero Gandia per parlar sobre la petició de reobertura del Cementeri Municipal que ha efectuat #PRO Oliva.

 

El 17 de maig de 2020, #PRO Oliva va demanar la reobertura del Cementeri i la contestació del Govern d'Oliva va ser que no l'obririen per impossibilitat de controlar l'aforament. L'Ajuntament posa en funcionament tots els Divendres el Mercat al carrer garantint la seguretat, no sembla versemblant que no puguen fer-ho amb el cementeri.

 

El 20 de maig de 2020, #PRO Oliva va denunciar la incapacitat del Govern per reobrir el cementeri, una demanda cada vegada més estesa entre una ciutadania que necessita tornar a visitar als seus familiar difunts després de mesos de confinament.

 

La contestació del Govern va ser que no obririen el cementeri fins a la Fase 2, ja que l'Estat d'Alarma no ho permetia. #PRO Oliva demostra que no és cert que no es permeta la seua reobertura, molts pobles del nostre entorn ja han obert els seus cementeris. Davant aquesta evidència el Govern s'excusa davant un gastat criteri de prudència: "el cementeri no s'obri per prudència".

 

Novament recordem que, havent reobert el Mercat dels Divendres, al·legar un criteri de prudència per a la no obertura d'un recinte tancat com és el Cementeri Municipal, no sembla creïble. El Govern d'Oliva no ha reobert el cementeri perquè no ha sigut capaç d'establir, en temps i forma, els protocols necessaris per reobrir el recinte.

 

Des de Projecte Oliva insistim en la necessitat d'accelerar la reobertura del Cementeri Municipal. Molta gent necessita tornar a visitar als seus familiars i amics estimats i, molta gent ha perdut a un ésser volgut durant aquest confinament i necessita poder acudir al cementeri per buscar el confort de l'últim adeu.

 

 

 

Anteriors articles sobre aquest mateix assumpte: 

https://www.projecteoliva.es/noticies/cementeri/