Plenari ordinari 28 de maig 2020

 El passat dijous 28 de maig de 2020 es va celebrar el Plenari Ordinari de maig.


Aquests van ser els posicionaments del Grup Municipal #PRO Oliva

 

1. Renovació del Conveni amb la Generalitat Valenciana respecte a l'ARRU.

Joan Mata va advertir que l'informe d'intervenció fa constar que serà molt difícil que es puguen executar els 3.999.000€ que hi han destinats per a aquest programa d'Actuació, Regeneració i Renovació Urbana. Mata: "El Govern s'ha adormit i l'Ajuntament haurà de tornar, previsiblement, una quantitat important d'aquesta subvenció per no poder executar-ho abans del 31 de desembre de 2020".


2. Reconeixement extrajudicial de crèdits (REX): Punt retirat de l'ordre del dia. L'Alcalde no va aconsseguir el vot favorable ni del seu soci de govern, el PSOE.

Yolanda Pastor: "Convoque's una Comissió urgent i extraordinària. Expliquen aquest assumpte. Projecte Oliva sempre estarà per arreglar els empastres que altres grups polítics han creat al nostre poble".

3. Moció presentada pel Grup PRO Oliva: "Moció per a la millora de la transparència". Va resultar aprovada per unanimitat per tota la Corporació.

Joan Mata "Si els regidors de l'oposició no obtenim la informació amb fluïdesa, més bé, si el govern temporitza l'entrega de la informació segons el seu interès, ells tenen tots el control dels temps polítics i nosaltres ens vegem impedits en la nostra acció de control i fiscalització al govern. És una Moció en defensa pròpia".

4. Despatx extraordinari de la Regidoria de Benestar Social per l'atorgament de la subvenció per concessió directa a la Creu Roja d'Oliva i aprovació del Conveni amb l'Ajuntament 2019-2020.
Yolanda Pastor: "El haver de portar-ho per Despatx extraordinari i en reparo de legalitat denota que no s'ha treballat per arreglar els problemes jurídics d'aquest Conveni. No obstant això, PRO Oliva ens abstindrem per facilitar que isca endavant i agrair a la Creu Roja d'Oliva la gran feina que està fent, especialment, en aquests moments tan durs, i també agrair-li a la regidora Balaguer la seua dedicació. Treballem per resoldre el problema de cara al pròxim any".


5. . Presentació part del Grup Municipal PRO d'un despatx extraordinari, per motiu d'urgència: "Moció per donar compliment al requerit per la Inspecció de Treball referent als contractes EMPUJU i EMCUJU en l'Ajuntament d'Oliva".


La urgència es justificava per la necessitat de pagar el que als joves treballadors EMPUJU i EMCUJU els correspon per dret abans del 23 de juny de 2020, data en la qual l'ajuntament d'Oliva està citat a rendir comptes davant la Inspecció de Treball sobre el compliment del requerit per aquesta el 18 de febrer de 20202: "Que es pague als joves el que els correspon". Des d'aleshores, el Govern no havia actuat per resoldre el problema. No obstant això, no van considerar la urgència per part del Govern i no es va poder votar la Moció al Plenari.


Joan Mata "Independentment de què no es vote aquesta moció, la seua ombra ja planeja sobre el Govern. Si el 23 de juny no hem resolt elproblema, la Inspecció de Treball podria multar l'Ajuntament i hauran d'assumir la responsabilitat".

 

La pròxima setmana compartirem informació del torn de precs i qüestions .

 

 

📲Pots vore el Plenari complet ací: https://youtu.be/kAYsSCigDx8