L’Alcalde d’Oliva torna a posposar el Plenari ordinari de juny per no convocar-se adequadament als grups de l’oposició

El Plenari Ordinari de juny caldria haver-lo celebrat, com sempre, l’últim dijous de mes; el passat 25 de juny. Però, no tots els grups municipals van rebre la convocatòria en temps i forma. La convocatòria es va practicar per correu electrònic (mitjà que no permet assegurar que tots els grups municipals l’hagen rebuda) i el Grup Popular no la va rebre.

 

Per aquest motiu, el Plenari va decidir posposar-se per a dilluns (29 de juny), efectuant de nou la convocatòria i, aprofitant, incorporant més documentació. Però, de nou, aquesta convocatòria, practicada també per correu electrònic, no va aplegar a tots els grups municipals. El Plenari hi ha hagut de tornar a posposar-lo per al dijous 2 de juliol. 

 

El Grup Municipal PRO Oliva ha vingut assenyalant, en nombrosos Plenaris, que les formes en les convocatòries no estaven essent les adequades. En el cas d’aquest Plenari, ens hem trobat en la situació de tindre que comprovar que s’han canviat dos vegades les dates per poder complir en les condicions reglamentàries de la convocatòria.

 

Yolanda Pastor: «Aquesta qüestió, que pot semblar anecdòtica però que te una importància formal important, és una mostra més de la falta de capacitat d’organització de l’Administració que te el bi-govern d’Oliva. Un govern de cualició que, a més de fallar en l’engranatge dels dos partits, també està fallant en la coordinació de l’Administració local».

 

Des de Projecte Oliva hem insistit que el gran repte d’aquesta legislatura havia de ser iniciar un procés de reforma de l’Administració que la portara al segle XXI i tinguérem un Ajuntament eficaç i eficient en el seu funcionament. Aquesta feina és dura i sacrificada, i poc rentable políticament, però cada any que passa converteix aquesta operació en més urgent. Malauradament, el bi-govern Compromís-PSOE no està en aquests menesters i comencen a donar-se indicis de fatiga mecànica de l’Administració.  Els problemes en les convocatòries dels Plenaris donen compte de què la implantació de l’Administració electrònica continua estant molt endarrerida i que la comunicació entre el Govern i l’oposició continua essent escassa.