PRO Oliva demana que es valore adequadament la decisió del Govern d’ubicar el Circuit Pump-Track al Passeig Gregori Maians (Sector 15)

Des de PRO es considera que un parc d’aquestes característiques pot ser molt molest per als veïns de les finques del voltant, pel colpeig dels patins sobre el paviment, i caldria reunir als veïns per informar-los de les característiques del parc i, si cal, plantejar una ubicació alternativa.

 

 

El passat 30 de juny de 2020 es va celebrar Junta de Govern Local en la qual es va aprovar, entre d’altres coses, la construcció d’un circuit Pump-Track en el Passeig Gregori Maians (Sector 15). El parc ocuparà una parcel·la de 1.014 metres quadrats i tindrà un cost de 228.000€, que seran finançats per la Diputació de València.

 

El Grup Municipal Projecte Oliva (PRO) valorem positivament el projecte de construcció del circuit Pump-Track ja que, en els últims anys, ha estat una reivindicació dels joves de la nostra ciutat. Però considerem que, per les característiques d’aquest, la ubicació proposada pel govern podria no ser la més adequada. Així ho va manifestar la regidora de PRO, Yolanda Pastor, en dita Junta de Govern Local.

 

Aquests circuits estan fets per a ser utilitzats per patinets, monopatins, skates i bicicletes i, per tant, l’impacte d’aquests en colpejar sobre el paviment pot ser molest per als veïns de la zona.

 

Yolanda Pastor: «Nosaltres també considerem que és interessant construir aquest circuit. Els nostres joves fa temps que el reivindiquen. Però hi ha que considerar molt bé la seua ubicació, perquè col·locar-lo en un solar entre finques (com proposa el Govern), pot comportar molts problemes veïnals, sobretot pel que fa al soroll».

 

Per això, abans de que es construïsca i s’hi haja de rectificar posteriorment (quan la inversió ja estiga feta) per possibles problemes de convivència, des de PRO demanem que el Govern convoque una reunió veïnal, amb els propietaris de la zona, per tal d’informar-los de les característiques del parc i valorar adequadament l’impacte d’aquest.

 

Si no es pot garantir que el parc no ocasionarà problemes de sorolls que poden afectar als veïns de la zona, seria convenient que es considerara buscar una altra ubicació. Hi ha altres espais on es podria construir el circuit sense que poguera derivar en problemes de convivència. En altres municipis aquests parcs s'ubiquen en zones allunyades del nucli urbà.