Projecte Oliva demana al Comitè de Seguretat i Salut extraordinari que el govern d’Oliva reconsidere la programació d’activitats que havia planificat per a l’es

La setmana passada es va donar a conèixer per part del govern d’Oliva la programació de tallers per a gent gran i l’organització d’actes multitudinaris. De tota aquesta programació, per a variar, els grups de l’oposició ens vam assabentar per mig de les xarxes socials.

 

Respecte al monòleg de dissabte passat organitzat per la regidora de Festes, els regidors de PRO Oliva ja vam manifestar que no assistiríem al mateix per considerar inadequada l’organització d’actes multitudinaris per part de l’Ajuntament d’Oliva.

 

Al Comitè de Seguretat i Salut, al qual van assistir Yolanda Pastor i Joan Mata com a regidors de PRO, es va traslladar que per part de Projecte Oliva es considera que l’Ajuntament no deu organitzar actes que puguen reunir a gran quantitat de persones i que l’Administració local deu limitar-se a afavorir que les empreses privades puguen dur a terme la seua activitat complint amb les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries.

 

La pandèmia de la Covid-19 continua viva, i en la nostra zona sanitària estem coneixent un repunt de casos que ens deu posar a tots alerta. Cal extremar les precaucions, garantir que l’activitat de les empreses del sector de l’oci puguen continuar duent-se a terme amb les condicions de la fase de nova normalitat en la que estem i intensificar les tasques de neteja i desinfecció. Però, des de PRO considerem fora de lloc que l’Ajuntament siga qui organitze actes que poden incentivar grans reunions de persones. No hi ha cap necessitat de fer-ho. Són moments extraordinaris i els esforços de l’Administració local deuen orientar-se a facilitar que la vida puga tindre una certa normalitat, sense introduir elements, com el monòleg de dissabte passat, que puguen convertir-se en un problema. A més, l’organització d’aquests actes suposa una mobilització de recursos grandíssima. Recursos que cal tindre ben dosificats i administrats per si la situació es complicara en la nostra localitat.

 

Per part de les regidories de cultura, festes i gent gran, segons hem pogut conèixer per xarxes socials (quina anomalia!) han continuat programant-se activitats per al que resta d’estiu. Per això, al Comitè de Seguretat i Salut, el grup Projecte Oliva va demanar que aquestes activitats es reconsideraren i s’evitara organitzar aquest tipus d’activitats per part de l’Ajuntament d’Oliva.