Valoració primera reunió del curs polític

Estem a les portes de l’últim cap de setmana d’agost i la situació sanitària en l’àrea de la Safor és, si bé no per alarmar-se, sí per aplicar-nos tots en reforçar les mesures de seguretat. Hui, divendres 28 d’agost de 2020, s’ha celebrat Junta de Govern Local per informar-nos a tots els gups municipals de la situació i proposar pujar al nivell 2 en el protocol local de prevenció.

 

El Grup Municipal Projecte Oliva ens hem abstingut en aquesta votació, no perquè no considerem que siga necessari augmentar el nivell (que sí ho considerem, per suposat) però creguem que apleguem 10 dies tard, a la llum de les dades d’infecció que l’Ajuntament d’Oliva te. Amb la nostra abstenció la votació prosperava igualment, però volem traslladar el missatge de que no estem d’acord amb el ritme baix amb la qual està treballant l’equip de govern local conformat per Compromís i PSOE.

 

Des del Govern d’Oliva es demana prudència i no crear alarma. Des de Projecte Oliva considerem que ser prudents no està renyit amb afrontar la situació amb més solidesa i una major planificació. Tenim la sensació que el Govern està «a verlas venir». Necessitem un govern que, a més de publicitat també done una major sensació de solvència i control de la situació.

No volem crear alarma, la situació en Oliva no és per alarmar-nos, però sí per exigir al govern local més intensitat.

 

Com a proposta, davant la imminent obertura del curs educatiu 2020-2021 (un any excepcional), des de Projecte Oliva demanem que s’intensifique la neteja dels centres escolars per preparar-los per a l’inici de curs. I una vegada el curs en marxa, proposem que, igual que s’està fent en altres municipis, s’establisca un protocol de neteja dels centres, suplementari a la neteja habitual, amb personal de neteja que estiga, durant tot el matí al centre desinfectant. Igual que podem veure-ho en els centres comercials, etc.

 

Yolanda Pastor: «Volem agrair l’esforç dels equips directius i professorat de tots els centres educatius de la ciutat per garantir una tornada a l’escola segura. Com a regidora de Projecte Oliva i ex-regidora d’Educació, m’he posat a la disposició de l’actual regidora d’Educació, Mª Josep Llorens, per col·laborar en el que siga necessari per contribuir, des de l’Ajuntament, a una tornada a les aules segura».