Projecte Oliva demana la reobertura de la Font Salada i l’Hort de la Bosca

Després que l'alcalde prohibira l'accés i el bany en la Font Salada el passat mes de juliol, i es tancara l’Hort de la Bosca al mes de març, pensem que amb l'actual situació sanitària que viu la nostra localitat en aquest moment és bona i no és motiu per mantenir aquests espais tancat al públic, més bé al contrari, els últims estudis epidemiològics recomanen als responsables polítics que s’òbriguen els parcs i espais públics, ja que permet que la gent socialitze en un entorn més segur que els espais tancats.


La Font Salada és un brollador d'aigua natural molt conegut pels beneficis de les seues aigües i és per això que els usuaris es banyen durant tot l'any en elles. Entenem que igual que les piscines públiques com la del pavelló que sí que estan obertes des de fa mesos, aquest entorn ja pot obrir-se de igual manera a la ciutadania i si fóra necessari amb un control d'aforament.


A finals d'agost 900 persones van firmar i registrar un document sol·licitant la reobertura. Des de PRO tot el suport i esperem que el govern Compromís-PSOE conteste o execute aquesta sol·licitud. Al Plenari Ordinari de setembre, la nostra Portaveu, Yolanda Pastor, va demanar al govern la seua reobertura al públic.

 

Respecte a l’Hort de la Bosca, el govern no ens dóna cap argument que explique amb claredat perquè segueix tancat. La situació sanitària que tenim a Oliva, actualment, no és motiu per no obrir-lo. El regidor de Sanitat ha informat hui en Junta de Govern que la situació de la Covid a Oliva permaneix estable.


Baix el nostre punt de vista, el govern té en la Covid la millor de les excuses. Certament pensem que és una llàstima invertir tants diners amb els Plans d'ocupació com, per exemple, l'últim en 2018 amb un pressupost de quasi 340.000 € per a condicionar i recuperar el parc i deixar-lo perdre un any després. Des de març, insistim, no s’actua ni s’obri el parc. Deu haver un manteniment continu per tal de mantenir el parc amb les millors condicions, estalviaríem diners i no ens veuríem obligats a tancar per tal de netejar-lo i recuperar-lo novament, que sincerament, pensem que és el verdader motiu pel qual continua tancat.

 

 

Per tot això, des de Projecte Oliva demanem al govern que, abans de finalitzar octubre òbriguen ambdós espais verds de la nostra ciutat.