Oliva no tindrà Pressupost de 2020, una fita històrica

El pseudo-Botànic d’Oliva: Un govern de querellants i querellats que ha sigut incapaç d’acordar un pressupost

Des de Projecte Oliva vam denunciar, fa dos setmanes, que el Pressupost municipal d’Oliva per a 2020 aplegava tard i mal, com el de 2019. A les acaballes de l’any i el primer esborrany del Pressupost d’enguany va poder ser conegut el 12 d’octubre.

 

Aquell esborrany era solament la relació de la previsió d’ingressos (sona irònic parlar de previsió a aquestes altures de l’any i la pressupostació de les despeses. Sols un document d’ingressos i despeses per capítols, al qual faltaven encara sumar documents tan importants (i imprescindibles) com la Plantilla del personal, les Bases d’Execució, l’Anexe d’Inversions i de Personal, etc.

 

Després de dues setmanes de reunions entre les distintes forces polítiques i els sindicats, l’Alcaldia va presentar una Plantillla de personal, modesta, sense ambició, de pura gestió. No es podia observar en ella cap voluntat reformadora i visió de futur.

 

Amb tot, aquesta setmana la regidora d’Hisenda, i vicealcaldessa, Anna Morell, ens va informar que aquest any el Govern d’Oliva no presentaria cap pressupost municipal. L’any passat, el pressupost es va aprovar en Nadal, perquè tot i que l’any s’havia acabat pràcticament, la Sra. Morell insistia en que era la seua responsabilitat com a regidora d’Hisenda el presentar un Pressupost. Se la va jugar, l’any passat. Va posar en tensió tota la maquinària administrativa de l’Ajuntament d’Oliva perquè volia confeccionar un pressupost per a 2019. Perquè volien que es notara que el Botànic havia aplegat a la ciutat i anaven a presentar un pressupost més social. Aquell pressupost no va aportar cap novetat més que un trencament en el que havia estat la tònica de gestió prudent i meditada que l’anterior coalició de Govern, de la que formava part Projecte Oliva en la passada legislatura, havia marcat. El pressupost de 2019 va ser polític però no gestió. Enguany, ni això.

 

És la primera vegada en la història d’aquesta etapa democràtica que Oliva es queda sense pressupost municipal. El Sr. González y la Sra. Morell poden fer-se una foto i presumir també d’aquesta fita històrica.

 

Que el Govern Compromís-PSOE està aguantant-se per la força de les estructures polítiques i les ganes de tindre el poder és una evidència per a tots. A la premsa i a les xarxes socials, representants d’un i altre partit es creuen acusacions que provoquen ganes de plorar. No obstant això, tant l’Alcalde com la Vicealcaldessa insisteixen en posar-se la màscara de la responsabilitat, altura de mires i ganes de treballar pel poble. Una pamema, després de tres setmanes d’estar a la brega en querelles i juís, el malestar al si del Govern s’ha traduït en no tindre pressupost enguany. Aquest govern per conveniències ja comença a no convindre als olivers.

 

Mentrestant, des de PRO continuem pensant en com millorar la vida dels nostres veïns. Acabem de presentar una Moció per al Plenari de novembre on demanem, després d’haver fet els càlculs, que els hostalers de la nostra localitat no paguen la taxa per ocupació de la via pública en taules i cadires; una mesura per fer front a la difícil situació en la que els ha deixat la pandèmia.

 

 

Entrevista a Yolanda Pastor en Onda Cero Gandia.