Al final, ens criden l’atenció

Quan en gener, plena onada de fred, va haver un problema de subministrament de butà en tota Espanya, el PSOE d’Oliva va trobar la solució.

Podrien haver dit que la Vicealcaldessa es va interessar pel problema i va telefonar a l’empresa perquè l’informaren de què estava passant i així poder donar tranquil·litat a la ciutadania.

Però van optar per enfocar-ho de la següent manera: Ana Morell (plenipotenciària del Govern d’Oliva) ha fet unes gestions en Repsol i en dos dies tornarem a tindre gas. Y así fue como la vicealcaldesa subsanó las escasez nacional de gas butano (nótese la ironía).

 

Ara, justet ara que coneixem que hi ha problemes d’abastiment en les vacunes, el Govern de Sánchez vol centrar l’atenció en que a Espanya tenim el Pla de vacunació perfectament enllestit. Fa tres setmanes Illa (ara candidat a les catalanes, aleshores Ministre de Sanitat) va determinar que les vacunacions es practicarien en els centres de salut locals.

 

El regidor de Sanitat, Miguel Monzonís, podria haver dit que, en coordinació amb el Centre de Salut d’Oliva, ja es podia informar a la ciutadania que els dos centres de salut del municipi estaven llestos per implementar el Pla nacional de vacunació quan es necessitara.

Però van optar per enfocar-ho de la següent manera: La regidoria de Sanitat d’Oliva ja ha presentat el dispositiu de vacunació local i ha habilitat dos punts de vacunació. Com si l’Ajuntament tinguera molt a dir en pla de vacunació...

 

En l’anècdota del butà doncs, segur a més d’un de vostès que se li escaparia un somriure pensant que als polítics els agrada penjar-se totes les medalles, fins i tot de les carreres que no corren.

 

Però en el cas del Pla de vacunació, tanto fue el cántaro a la fuente que, al final, ens han cridat l’atenció a l’Ajuntament d’Oliva. L’àrea de Salut de Gandia, depenent de la Conselleria de Sanitat, ha emès hui un comunicat oficial aclarint «que la gestión de la vacunación no es competencia de los Ayuntamientos, sino del departamento de salud y que todavía no se han emitido indicaciones de la vacunación de la población en general, porque, según orden ministerial, primero se está vacunando a los más vulnerables (...). Una vez llegue el momento, ya se establecerán las pautas para la vacunación en general y se informará a los Ayuntamientos (...)».

 

És que si u vol ser el perejil de todas las salsas, al final, ens criden l’atenció.

 

El PSOE d’Oliva, que molt alegrement ens acusa als grups de l’oposició de fer populisme en la pandèmia (quan denunciem encobriment d’errors o proposem alternatives) no te cap problema en exercir la «papagayeria» des del Govern. Juguen a posar-se en totes les fotos i clar, acaben dient-los, disculpe vosté però a ésta boda no és a la que ha estat vosté convidat.

 

 

Cadascú te les seues formes d’actuar i les seues estratègies, això és legítim. Però ara s’està arrabassant la línia del sentit comú i rallem el ridícul com a institució. Els regidors del PSOE d’Oliva, que són govern i representen al poble d’Oliva, deurien relaxar aquestes agressives formes de figurar a tot i a totes, perquè ja afecta a la credibilitat de l’Ajuntament d’Oliva. L’Alcalde d’Oliva podria (amb ja quasi mitja legislatura) posar ordre en el seu Govern, que es riuran del nostre Ajuntament...

Comunicat del Centre de Salut Gandia