Ajudes a empreses: tard i a presses.

 

Avui s’han aprovat, en Junta de Govern Local, les Bases per a les ajudes als sectors més afectats per la pandèmia.

 

Com vam informar aquesta setmana, Oliva estava demorant-se molt en l’aprovació d’aquestes bases. En les distintes fases de preparació per a la gestió d’aquestes ajudes, el govern d’Oliva sempre ha anat una setmana per darrere de la resta d’Ajuntaments del nostre entorn. Això comporta que, evidentment, anem també en molt de retard per ajudar als empresaris de la nostra ciutat que puguen sol·licitar-les.

 

I no sols és que anàrem en molt de retard respecte al que haguera sigut preferible, sinó que hui, l’Alcalde ha hagut de convocar sessió extraordinària i urgent de Junta de Govern Local per aprovar les esmentades Basses (pas previ imprescindible per poder obrir el termini de presentació de sol·licituds). A les 10h s’ha convocat, a les 12:30h s’ha celebrat la Junta de Govern Local.

 

Com venim insistint al llarg de tota la legislatura, aquest govern de Compromís-PSOE funciona a un grau d’improvisació perillós i desaconsellable.

 

Com no podia ser d'altra forma, la representant de #PRO en la Junta de Govern Local, Yolanda Pastor, ha votat favorablement.

 

Però, cal dir també (ja ho hem dit en anteriors publicacions) que aquestes ajudes són del tot insuficients per pal·liar la caiguda d'ingressos dels empresaris locals degut a les restriccions de la Generalitat. Cal no ser autocomplaents i obrir línies d'ajuda locals i combinar-les amb ajudes indirectes, com exempcions en les taxes del fem, d'ocupació de la via pública, entre d'altres. Explorar totes les possibilitats perquè les empreses puguen resistir i que ningú, ningú, es puga quedar arrere.

 

Fetes aquestes puntualitzacions, us compartim la informació referent a aquestes ajudes, per a tots aquells que pugueu estar interessats.

 

-----

🆕 Ajudes Parèntesis als sectors més afectats

Com pots sol·licitar les ajudes?

ℹ️ L'Ajuntament d'Oliva hi ha habilitat cinc punts presencials d'atenció i informació, en els quals els tècnics municipals comprovaran que la documentació requerida en les bases de les ajudes és correcta (no és obligatori, però sí molt recomanable). La cita prèvia pot aconseguir-se als següents telèfons:

▶647 832 966 (Casal Jove): autònoms o microempreses dedicades a l'allotjament i activitats turístiques, hostaleria, restauració i oci nocturn.

▶699 901 902 (Oficina de Gastroliva, al costat de la parada de taxis): autònoms o microempreses dedicades a l'allotjament i activitats turístiques, hostaleria, restauració i oci nocturn.

▶96 285 02 21 (Oficines del Pavelló Municipal Cobert): autònoms o microempreses dedicades a les activitats esportives, recreatives o d'entreteniment.

▶661 532 276 (Casa de la Cultura): autònoms o microempreses dedicades a activitats de creació, artístiques i d'espectacles.

▶96 285 17 81 (Mercat Municipal): autònoms o microempreses dedicades al comerç al detall de productes, en parades de venda i en mercats ambulants

✅ Una vegada realitzada la comprovació de la documentació, la persona interessada podrà sol·licitar l'ajuda, a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament d'Oliva https://sede.oliva.es a partir del dia següent de la publicació al tauler d'anuncis de l'Ajuntament d'Oliva del testimoni de l'acord de la Junta Local de Govern.

👥 Les persones interessades que no disposen de certificat electrònic, podran presentar les seues sol·licituds de forma presencial a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (planta baixa ajuntament) de 13.30 h a 14.00 h, amb cita prèvia a https://bit.ly/3aoT2Qz

 

💻 Les bases de les ajudes, l'imprés de sol·licitud, la fitxa de tercers i l'imprés de representació es pot descarregar al web municipal al següent enllaç https://oliva.es/.../ajudes-pla-resistir-gva-ajudes...