Comunicat de Projecte Oliva: sobre la denúncia de l’assessor del PSOE contra Yolanda Pastor, PRO i altres regidors de l'oposició

Ahir coneixíem per xarxes socials que l’assessor del PSOE d’Oliva, Vicent Minyana, ha interposat una denúncia contra Yolanda Pastor, contra PRO i contra altres regidors de l'oposició davant el jutjat d’Instrucció nº 2 de Gandia, per difamacions. Denúncia que compta amb el suport de tot el grup socialista d’Oliva.

 

En aquests moments desconeixem en què es substància dita denúncia, no tenim notificació formal alguna i, per tant, no podem valorar el contingut de la mateixa. Pel que han expressat els socialistes a través d’un comunicat emés el 12 de març de 2021, l’assessor, amb el suport del Partit Socialista (PSOE) d’Oliva, ens acusen de: «difamacions, atemptat contra la imatge, l’honorabilitat i la integritat emocional i psicològica de l’assessor del govern local» i afirmen que aquest «sofreix persecució política i personal per part de l’oposició des de fa més d’un any».

 

I afegixen: «hi ha barreres que no s’han de sobrepassar dins el joc polític». Resulta paradoxal que fora precisament eixe el motiu pel qual, des de PRO, vam alçar la veu la setmana passada «lamentant i condemnant els fets intolerables protagonitzats pel Sr. Minyana».

 

Els fets (que el PSOE sembla oblidar) són que el seu assessor va increpar a Yolanda Pastor el 26 de febrer de 2021, en les Oficines d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Oliva. Amb un to intimidatori, i davant d’altres ciutadanes i treballadors municipals, l’assessor va demanar a Yolanda Pastor (regidora!) que se’n anara de l’Ajuntament. Tot està recollit en un informe policial (que el PSOE també sembla obviar) emés pel Policia Local que va presenciar aquests comportaments desmesurats i lamentables.

 

En aquesta ocasió, des de PRO vam alçar la veu perquè aquest no és un fet aïllat, sinó, més bé, ve a sumar-se a una llarga relació d’actes similars d’aquest assessor polític:

 

El 12 de gener de 2021, aquest assessor ja va reprovar a Yolanda Pastor que denunciara la situació de les obres del col·legi Lluís Vives. En aquell moment, molt maleducadament, va censurar, davant la comunitat educativa del centre, que la regidora de PRO denunciara públicament com estaven realitzant-se les obres en dit col·legi, en horari lectiu. En aquell moment es va presentar un escrit (el 26/1/2021), per part de tots els grups de l’oposició, on es feia saber a l’Alcaldia d’Oliva que no participaríem de cap reunió on assistira l’assessor socialista.

 

Però tampoc és un fet aïllat aquest. El 17 d'agost de 2019 aquest mateix assessor va atacar verbalment, en públic-xarxes socials-Facebook, a una ciutadana d’Oliva que reclamava unes actuacions municipals en la zona on ella residia. I el 12 de desembre de 2019, aquest assessor també va ser qui va increpar en horari laboral a una treballadora de l’Ajuntament d’Oliva per informar d’un repartiment de plantes en el carrer Comte d’Oliva. D’aquest fet es va presentar un registre d'entrada per part dels sindicats i, segons l’Alcalde d’Oliva va informar al Plenari de gener de 2021, se li ha obert un expedient per esclarir els fets. I a aquestos episodis encara podrien sumar-se'n altres similars de localitats veïnes.

 

A la vista de tots estos fets, podem comprovar que l’assessor no sofrix una persecució política i personal, com afirmen des del PSOE, sinó que aquest assessor comet constantment uns excessos amb veïnes, treballadores i regidores que, com a càrrec de designació política, no són tolerables ("intolerables", citant literalment a l'alcalde) i, des dels grups de l’oposició hem elevat formalment les nostres queixes i s’ha comunicat a l’opinió pública. Perquè recordem, el sr. Minyana és un assessor polític, nomenat per l’Alcalde a petició del Partit Socialista d’Oliva.

 

Com diu el PSOE, al seu comunicat, «hi ha barreres que no s’han de sobrepassar dins el joc polític», i això precisament és el que nosaltres reivindiquem denunciant públicament les actuacions d’aquest assessor.

 

No sabem en què quedarà la denúncia de l'assessor però, des de PRO, estarem preparats per a la nostra defensa jurídica, si arriba el cas.

 

El Partit Socialista en bloc ha recolzat la decisió d’aquest assessor de denunciar a Yolanda Pastor, a Projecte Oliva i altres regidors de l'oposició en el que nosaltres considerem com un intent desesperat de distorsionar la realitat. El PSOE pretén erigir com a víctima de persecució a la persona que està essent responsable d’uns fets reprovables que han estat recollits per diversos escrits, dels sindicats, dels partits de l’oposició i de la Policia Local d’Oliva.

 

To i que aquesta artimanya del PSOE no és nova. Recordem que quan el periòdic Crónica de Oliva va destapar que Ana Morell estava realitzant obres sense llicència en sa casa (=il·legalment), la regidora socialista va interposar una querella criminal contra la periodista acusant-la de: «calúmnies, injúries i difamacions». En aquell moment, la regidora socialista també va voler erigir-se com a víctima d’una persecució política i desacreditar la denúncia del mitjà de comunicació. A la fi, efectivament estaven fent-se obres sense llicència. Es va iniciar un expedient de restauració de la legalitat urbanística, un expedient sancionador i un expedient de legalització n o exempt de polèmica. La periodista va guanyar el juí. I la història es va repetir en l'altra querella de la vicealcaldessa, on també s'estava duent a terme, segons ella, "una persecució política contra la seua persona".

 

Davant d’aquest moviment del PSOE, des de PRO insistim en què pretenen distorsionar les nostres paraules. El comunicat que vam emetre condemnant i lamentant els fets protagonitzats pel Sr. Minyana és públic a la nostra web i està a l’abast de tot aquell que vullga consultar-lo.


A més, aprofitem aquest comunicat per informar que el 10 de març de 2021 Yolanda Pastor, amb el suport de tot el grup de PRO, va registrar a l’Ajuntament d’Oliva un escrit pel qual sol·licitava que s’obrira un Procediment de Gestió Interna de Conflictes per tal de resoldre amb els instruments que l’Ajuntament disposa, aquest conflicte.

 

En aquests moments, esperem que l’Alcalde, David González, complisca la seua paraula d' actuar amb fermesa davant aquests fets realitzats per l’assessor del seu socis de govern, i que ell mateix va qualificar de «situació lamentable i que no es pot justificar».

 

 

Projecte Oliva

 

 

13 de març de 2021