"Sr. González, deixa vosté l'Alcaldia per assumir algun càrrec a València?"

"Sr. González, deixa vosté l'Alcaldia per assumir algun càrrec a València?"

 

Al Plenari ordinari de maig, la regidora de #PRO, Mireia Morera, va formular a l'Alcalde la pregunta que molta gent es fa: deixa l'Alcaldia per anar-se'n a València?

 

L'Alcalde no va voler contestar a aquesta pregunta, excusant-se amb què les preguntes del Plenari són estrictament per a qüestions administratives. Això, òbviament, no és així.

 

Les preguntes del Plenari són, per definició, un instrument de control i fiscalització al Govern municipal. A banda que, a més de la rellevància política, un possible moviment a l'Alcaldia també te una gran importància administrativa.

 

Amb tot, Mireia Morera va formular la pregunta que sura en l'ambient polític de la ciutat des de fa algunes setmanes: Se'n va?

 

Esperàvem una contestació clarificadora per part del sr. González: o bé una confirmació o bé que negara rotundament aquesta informació. Però, va fer la de l'estruç: amagar el cap per no contestar-la.

 

 

Fa just ara dos anys, quan el sr. González va claudicar a les ordres del Botànic consumant el pacte Compromís-PSOE a Oliva ("a cambio de nada"), ja es sospitava que Compromís anava a oferir-li una eixida política amb algun càrrec a València. Sinó, difícilment s'entendria tot el que està "tragant" Compromís en aquesta legislatura. Ara, amb aquest regateig de l'Alcalde, per a no contestar, les sospites adquireixen molta virtualitat.