PRO presenta novament la Moció perquè els hostalers no paguen la taxa per ocupació de la via pública fins al 31 de desembre de 2021

Aquesta proposta ha estat dos vegades rebutjada pel govern d’Oliva (abril 2020 i febrer 2021) però Projecte Oliva insisteix en què és la millor fórmula per ajudar immediatament a l’hostaleria local.

Les noves restriccions aplicades per la Generalitat Valenciana afecten el sector en plena temporada d’estiu, provocant un gran impacte en l’activitat del sector.

 

Projecte Oliva ha presentat una Moció, perquè siga debatuda al plenari ordinari de juliol, en la qual es pretén que l’Ajuntament d’Oliva no cobre la taxa per ocupació de la via pública, per taules i cadires, als bars i restaurants de la ciutat.

 

A causa de l’increment de casos Covid a la Comunitat Valenciana, el govern de la Generalitat ha aplicat noves restriccions per baixar la incidència. Aquestes afectes especialment a l’hostaleria. S’ha obligat al tancament de bars, restaurants i locals d’oci nocturn a les 00:30 h en plena temporada turística. Açò tindrà una gran incidència en la seua facturació.

Aquest sector està sent un dels més afectats per la pandèmia, ja que les restriccions l’afecten de ple. Per això, aquestes noves circumstàncies obliguen a que les administracions reaccionen i compensen al sector, i des de PRO Oliva demanem, novament, que se’ls eximisca del pagament de la taxa d’ocupació de la via pública fins al 31 de desembre de 2021.

És la millor fórmula per ajudar immediatament a l’hostaleria local


Aquesta proposta ja ha estat rebutjada pel govern d’Oliva (Compromís-PSOE) en dues ocasions: al Plenari d’abril de 2020 i al de febrer de 2021. No obstant això, continuem pensant que és la fórmula més immediata i eficaç que te l’Ajuntament d’Oliva per ajudar als hostalers de la nostra ciutat.

El govern d’Oliva sempre ha rebutjat aquesta proposta al·legant que el més important és donar ajudes directes al sector i que reduir impostos i taxes no és la solució. Però, els resultats són evidents. La gestió de les ajudes Resistir per part del govern local ha estat una de les més deficients de tota La Safor. Una tramitació farragosa, lenta, desordenada i problemàtica van convertir unes ajudes en un mal de cap afegit per als hostalers. A més, Oliva va abonar aquestes ajudes molt tard, més tard que qualsevol altre Ajuntament del nostre entorn, i unes ajudes que apleguen tan tard no són ajudes.

Per tot això, esperem que l’Alcalde, David González, i la regidora d’Hisenda, Ana Morell, hagen aprés la lliçó i ara puguen ser més pragmàtics i realistes, i accepten la proposta que des de PRO plantegem.

Una mesura amb escàs impacte econòmic per a la tresoreria municipal i d’aplicació immediata


D’anteriors informes emesos per la Tresoreria municipal, i en càlculs realitzats pel Grup Municipal de Projecte Oliva, estimem que l’impacte sobre els ingressos municipals no seria superior a 37.000€, una quantitat perfectament assumible per l’Ajuntament.

A més a més, el més positiu d’aquesta proposta és que és d’una relativa fàcil aplicació. Caldria iniciar una tramitació administrativa per introduir una Disposició Transitòria a l’Ordenança fiscal reguladora de les taxes per ocupació de la via pública, en la qual es positivara normativament l’exempció del pagament d’aquesta taxa fins el 31 de desembre de 2021. Tramitant amb celeritat, l’Ajuntament podria aplicar ràpidament aquesta mesura i deixar de cobrar la taxa automàticament.

Yolanda Pastor, Portaveu PRO: «Esperem que el sr. González i la sra. Morell, ara sí, entenguen la necessitat d’aquesta proposta. Les noves restriccions, aplicades en plena temporada d’estiu, van a tindre un gran impacte per al sector i cap administració ha anunciat mesures per compensar-los. Per això, des de Projecte Oliva volem que el nostre Ajuntament sí que reaccione ràpidament i no els cobre aquesta taxa als hostalers. És el mínim que pot fer un Ajuntament davant aquestes circumstàncies».

 

Descarga
Moció Taxa Domini Públic juliol 2021.p
Documento Adobe Acrobat 123.7 KB

Escribir comentario

Comentarios: 0