Projecte Oliva i la resta de grups de l’oposició abandonen el Plenari: l’actitud poc democràtica del Sr. alcalde ha de canviar

Projecte Oliva, en solidaritat amb el regidor de Ciudadanos, Pepe Salazar, abandona el Plenari Ordinari de juliol de 2021, junt amb la resta de grups de l’oposició.

 

A l’inici del Plenari, abans de començar l’ordre del dia, el Sr. Salazar havia demanat permís a l’alcalde, David González, per exposar una qüestió d’ordre; com es fa habitualment. El Sr. alcalde, fet que no havia fet mai, li demanava al Sr. Salazar que indicara l’article de la llei que l’habilitava per demanar una qüestió d’ordre. Això mai havia passat. No obstant això, el Sr. Salazar demanava que se li deixara exposar la qüestió d’ordre prèvia a l’inici del Plenari. L’alcalde, amb una actitud autoritària, li ha impedit parlar al portaveu de Ciudadanos i, aquest, ha decidit abandonar el plenari.

 

Yolanda Pastor, com a portaveu de Projecte Oliva, ha demanat al Sr. alcalde que reconsiderara la seua posició i que deixara als portaveus de l’oposició exposar el que consideraren, com sempre s’ha fet a l’Ajuntament d’Oliva. David González però, s’ha mostrat inflexible i no ha deixat parlar a cap portaveu de l’oposició. Així les coses, els regidors de PRO, junt amb els del Partit Popular i Ciudadanos, hem abandonat el plenari.

 

La qüestió d’ordre que demanava el sr. Salazar i que volíem exposar tots els grups de l’oposició, és que el Plenari extraordinari d’ahir, el de l’aprovació del Pressupost municipal 2021, no es va poder vore pel Youtube en les condicions adequades, incomplint així la condició de públiques de les sessions plenàries (donat que per motius de la Covid no pot accedir públic). En aquests moments, encara no es pot visualitzar el plenari d’ahir al complet.

 

Sempre ocorre en els plenaris importants. No es va poder vore ahir, el plenari d’aprovació dels pressupostos. El plenari de la pujada d’impostos tampoc es va retransmetre en directe. I altres plenaris importants que podríem llistar.

 

Fa temps que des de l’oposició reivindiquem que es millore el sistema de retransmissió, que sempre sol fallar en els moments importants. Però no es veuen millores. Cada vegada una sorpresa més.

 

Ahir va tindre un plus afegit. Sempre que ha fallat la retransmissió, l’Alcalde ha comunicat la incidència a tots els regidors i s’ha parat el plenari fins que s’ha pogut posar solució. Ahir no es va comunicar res a ningú, el plenari va continuar el seu curs, ocultant als regidors que no estava visualitzant-se. I ho sabia l’Alcalde, perquè l’informàtic va entrar al Saló de Plenaris al poc d’haver-se iniciat la sessió; però ningú vam sospitar que estava havent-hi eixe problema.

 

És un fet molt greu, tant l’ocorregut hui, per impedir als regidors de l’oposició expressar-se, com el que va ocórrer ahir, per ocultar que el Plenari no estava retransmetent-se, vulnerant el dret dels ciutadans a conéixer el que es debat al si de la corporació del seu municipi i, especialment, en el dia que s’aprovaven els pressupostos municipals, és a dir, el dia en que s’explicava en què van a destinar-se els diners públics.

 

Yolanda Pastor: “David González està desconegut. Aquesta legislatura està essent marcada per la falta de transparència del Govern i el talant poc dialogant tant de l’Alcalde com dels regidors delegats. Però en els últims mesos, estem percebent tics autoritaris molt preocupants i creguem que abandonar el Plenari davant aquestes actituds és una forma de reivindicar respecte als regidors de l’oposició que també representem a la ciutadania d’Oliva. Una decisió que no és del nostre agrado, però, després del que ha passat hui, creguem que és el que devíem fer. Esperem que després d’aquesta acció l’actitud de l’Alcalde canvie i que es respecte la pluralitat de veus del nostre poble.”.