David González acaba d’anunciar en xarxes socials que deixa l’alcaldia

Comunicat de PRO sobre la renúncia de l’Alcalde, David González

 

 

Amb aquest moviment polític es complixen les clàusules del fosc pacte d’investidura: González deixa l’alcaldia i assumirà la Direcció de l’Institut General d’Estadística, un Organisme Autònom de la Generalitat recentment creat per Mónica Oltra

 

Lamentem que, conforme a la tònica d’esta estranya legislatura, els grups de l’oposició ens hàgem hagut d’enterar per xarxes socials de la notícia

 

 

El 27 de maig de 2021, en el torn de precs i qüestions del Plenari ordinari de maig, Mireia Morera (regidora de PRO) va preguntar a l’Alcaldia: “Senyor alcalde, se’n va vosté a València?”. El sr. González va contestar que només contestaria a qüestions administratives, defugint així la seua obligació de contestar al plenari. En eixe moment, de forma extraoficial, tots sabíem que David González estava esperant el moment just per deixar el poble i assumir un càrrec en València.

 

Eixe càrrec en València era l’agraïment que Compromís li devia al Sr. González per trair la paraula donada a Projecte Oliva en les negociacions d’investidura i assumir l’Alcaldia amb els vots del PSOE, “a cambio de nada”. Compromís-PSOE extenien així el Botànic a Oliva: ordres de dalt. Havia de tragar una temporada i després se li compensaria “con creces”. Assumirà ara la Direcció de l’Institut General d’Estadística, un Organisme Autònom de la Generalitat Valenciana que va ser eliminat fa uns anys, per llevar despesa política, i que recentment Mónica Oltra l’ha tornat a crear.

 

Aquesta notícia no ens sorprèn. Tot estava escrit. Es complixen, així, les clàusules d’un pacte d’investidura fosc i carregat de tacticisme polític. Lamentem que tots aquests moviments polítics tinguen conseqüències negatives en l’estabilitat que necessita una administració local que clama a crits una reforma, estant al punt de la fatiga de materials.

 

David González deixa l’Ajuntament d’Oliva en una situació preocupant. Sense rumb ni objectius de legislatura, pel que fa a la gestió. Oliva viu un moviment polític més, possiblement el més potent, d’una legislatura amb molts moviments polítics per part de la coalició Compromís-PSOE. L’Oliva real, però, continua necessitada de molta gestió. I menys política. Tristament.

 

 

Ens hem hagut d’assabentar de la notícia pel Facebook

Hem de lamentar que els grups de l’oposició ens hàgem hagut d’enterar per les xarxes socials, que el màxim responsable de l’Ajuntament abandona el seu lloc. A les 9:30h de hui s’ha celebrat una Junta de Govern Local i l’alcalde no ha dit res d’aquesta decisió que, consumada hui, ha estat meditada durant molts mesos. El que hauria sigut normal, en un Ajuntament que tinguera un funcionament institucional normal, seria haver convocat una Junta de Govern per informar als regidors de la seua decisió, i una posterior roda de premsa per donar explicacions a la ciutadania de per què el seu Alcalde deixa, a mitat legislatura, el seu lloc.

 

Yolanda Pastor:Aquest moviment polític és part de la cola del drac del pacte d’investidura del pseudo-Botànic oliver. Tots sabíem que eixe ‘a cambio de nada’ era realment una suculenta eixida política a València, deixant a l’oposició al grup que va guanyar les eleccions”.

 

L’única informació que tenim en aquests moments és que es preveu convocar un Plenari Extraordinari per al dimecres, on l’alcalde donarà compte de la seua renúncia. De qui el sustituirà en el càrrec.

 

Informarem quan tingam més notícies.