Discurs de Yolanda Pastor en el Plenari d'investidura de la nova alcaldessa d'Oliva

Compartim amb vosaltres el discurs de Yolanda Pastor, portaveu de PRO, al Plenari d’investidura de la nova alcaldessa de l’Ajuntament d’Oliva.

 

Yolanda Pastor va recordar que Projecte Oliva va guanyar les eleccions municipals de 2019; una fita històrica, la primer vegada que ho feia un partit local, i va apuntar que l’actual govern Compromís-PSOE és fruit de la pressió de dos grans estructures partidistes que van decidir des de València qui havia d’estar al cap de l’Ajuntament d’Oliva. Un pacte «a cambio de nada» que, com ja hem vist, tenia molta substància en el reparto de puestos.

 

També, va traslladar, en nom de Projecte Oliva, l’enhorabona a la nova alcaldessa i li va desitjar el millor en aquest nou repte. Perquè els seus encerts seran de tots.

 

Però va apuntar que «Queden moltes coses per fer, en una legislatura en la qual, com hem pogut comprovar, les prioritats del govern no han coincidit sempre en les prioritats i necessitats reals dels nostres veïns».

 

Pastor va convidar a la nova alcaldessa a buscar l’entesa entre totes les forces polítiques, sempre i quant «mire pels interessos de la nostra ciutat i dels nostres veïns. Ahí sempre ens trobarà».

 

 

A més, va tendir de la mà de PRO per treballar per la nostra ciutat, que tant ho necessita: «No caiga en interessos partidistes i personalistes, cree el clima de cordialitat necessari per aplega a acords. Si així ho fa: ens tindrà al costat. Recorde: Oliva necessita gestió, no política.».

Discurs de Yolanda Pastor en el Plenari d'Investidura de la nova alcaldessa d'Oliva

(17/09/2021) 

 

Companys de corporació, autoritats, veïnes i veïns, amigues i amics, familiars, molt bona vesprada.

 

Fa 10 anys començàvem aquest recorregut com a partit local, amb la principal premissa de què una altra manera de fer política era possible. Entenem la política com a servei públic i com a tal ens devem única i exclusivament als nostres veïns.

 

El passat 26 de maig de 2.019 els nostres Oliva van decidir amb els seus vots que, aquesta legislatura, 5 forces polítiques tingueren representació en l'ajuntament i a tots els que les conformen vull transmetre'ls el meu respecte perquè representen a tots els olivers.

 

Les eleccions a Oliva ens van deixar una fita per al record. Per primera vegada en la història democràtica, un partit local guanyava les eleccions en Oliva. Projecte Oliva aconseguia convertir-se en el partit més votat, Gràcies a moltes persones que amb il·lusió depositareu la papereta de PRO en l'urna.

 

Aprofitem aquest nou plenari d’investidura per donar les gràcies tots els olivers que confiaren en nosaltres i també als que varen preferir altres opcions per participar de l'acte democràtic al qual estem cridats cada quatre anys.

 

La principal obligació d’un govern han de ser la transparència, ha de ser fomentar la participació i principalment ha de ser gestionar i resoldre els problemes quotidians dels nostres ciutadans. 

 

Aquesta legislatura era el moment de fer més per Oliva, sempre amb la mirada posada en el benestar dels nostres veïns i veïnes, però les ambicions personals i partidistes no ho estan fent possible.

 

Ara, a mitat de legislatura, estem davant d’un nova investidura. La Sr. Balaguer aplega a l’alcaldia en forma de carambola per tal de mantindre el pacte del Botànic.

 

Enhorabona Sr. Balaguer, hui accepta, el que és sense dubte el càrrec mes important al que una persona que està al servici públic pot aspirar.

Li desitgem tot el millor en aquesta etapa.

 

Però també tenim l’obligació de recordar-li que queden molts problemes per resoldre. Poc més de 20 mesos resten de legislatura, i queda molt per fer:

 

-Resoldre la paràlisi administrativa que sofreix l`ajuntament és imprescindible. Necessitem donar una resposta més àgil a la ciutadania.

-Solucionar els problemes urbanístiques, d’activitats i industria que són el motor de l’economia.

-Acabar el retén de la policia local i el Centre Olivense.

-Reformar el Teatre Olímpia.

-Aprovar el nou contracte de recollida de fem, neteja viària i de platges.

-Continuar exigint i reivindicant les infraestructures necessàries per a Oliva.

-Realitzar la construcció del Centre Social de Sant Francesc.

-Reprendre els grans projectes patrimonials abandonat pel seu antecessor: Palu comtal, Enginy o Rajolars

-Connexió Oliva-Piles per la costa.

 

Queden moltes coses per fer, en una legislatura en la qual, com hem pogut comprovar, les prioritats del govern no han coincidit sempre en les prioritats i necessitats reals dels nostres veïns.

 

Des de Projecte Oliva sempre em manifestat que les persones que ostenten eixe càrrec en cada moment, ho deuen fer amb responsabilitat i buscant el consens màxim de totes les forces polítiques.  Això, fins ara, ha faltat en aquesta legislatura.

 

No oblide que els 6 regidors de Projecte Oliva estem per a servir els ciutadans d'Oliva. Tenim l'obligació d'entendre'ns pel bé de la nostra ciutat, per moltes discrepàncies que puguem tindre en assumptes puntuals. Tenim l’obligació d’entendre’ns i ens tindrà al costat. 

 

No caiga en els interessos partidistes i personalistes, cree el clima de cordialitat necessari per aplega a acords. Si així ho fa:  ens tindrà al costat.

 

Ens tindrà al costat i ens té per mirar pels interessos de la nostra ciutat, i dels nostres veïns. Ahí sempre ens trobarà.

Recorde: Oliva necessita gestió, no política.

 

En el meu nom i del grup al qual represente, li donem l’enhorabona per aquest nomenament. Que siga positiu per  a la ciutat d’Oliva.

Moltes gràcies.