PRO denúncia incapacitat de l'Ajuntament d’Oliva per obrir l’Oficina de la dona en garanties

Després de mesos amb el local tancat i pagant més de 1.300€/mes de lloguer, la regidoria de la Dona encara no ha aconseguit donar continuïtat i regularitat a l’activitat de l’Oficina de la Dona

 

El local no te encara una rampa d’accés que garantisca l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda. Fa quatre mesos que des de PRO insistim en la necessitat de fer una rampa d’accés

 

Fa un any que l’Ajuntament d’Oliva va llogar el baix del carrer l’Hospital, que s’ha destinat a ser l’oficina de la dona. Com ja vam informar i denunciar, van passar set mesos des que l’Ajuntament d’Oliva va llogar el local fins i el va posar en funcionament.

 

Després de mesos d’insistència per part del grup municipal de PRO, la regidoria de la dona, que dirigeix la socialista Ana Mena, va obrir l’oficina de la dona al mes de juliol. Però, al mes de juny, Enrique Parra, regidor de Projecte Oliva, va advertir que l’edifici no complia uns mínims d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. En eixe moment, la regidora de la dona contesta que es faria en les pròximes setmanes.

 

Al mes de juliol, encara no estava executada una rampa d’accés necessària per garantir l’accessibilitat. La contestació torna a ser la mateixa: en les pròximes setmanes.

 

Així les coses, des de PRO, en la Comissió Informativa de Benestar Social, celebrada el 20 d’octubre de 2021, insistim en posar solució als problemes d’accessibilitat d’aquesta oficina. La resposta en aquesta ocasió és que estan estudiant fer una rampa mòbil. (Encara estan estudiant-ho, 12 mesos després!).

 

Comprovem un alt grau d’improvisació per part del govern d’Oliva (també) en aquest cas. Després de 12 mesos la solució que se’ls ocorre és instal·lar una rampa mòbil que no saben qui haurà de col·locar cada dia i com.

 

Però resulta més sorprenent encara que el govern d’Oliva siga incapaç d’obrir una oficina en garanties i amb celeritat. I no només això, sinó que és sorprenent també que l’Ajuntament puga haver obert una oficina municipal sense garantir uns mínims d’accessibilitat. Fa quasi 12 mesos que l’Ajuntament d’Oliva ha llogat aquest local, a raó de 1.300€ al mes i encara no han aconseguit mantindre-la oberta al públic en regularitat i complint les condicions d’accessibilitat mínimes que s’exigirien a qualsevol altre local.

 

Enrique Parra (PRO):llogar un local, tindre’l tancat 7 mesos sense saber ni com obrir-lo, constant-nos 1.300€ al mes; obrir-lo sols dos hores al dia (no tots els dies) amb dos funcionaris; i no poder encara garantir els mínims d’accessibilitat és lamentable. El govern d’Oliva està essent incapaç d’obrir l’oficina de la dona a Oliva.”.