Valoració de PRO de l'any polític 2021

Aquest any 2021 ha sigut l'any en el qual ha caigut el vel i hem pogut comprovar com aquell "pacto a cambio de nada" no era tan altruista. Hem pogut comprovar com s'han recol·locat les peces al tauler.

En aquest 2022 anem a veure una explosió de construccions de parcs i jardins nous a Oliva i un seguit de qüestions purament epidèrmiques d’un govern que intenta desviar l'atenció del que és important, d’allò que necessita el nostre poble: la gran reforma administrativa. Tindrem més parcs i més jardins nous, més inauguracions, però no sabem com es podrà tindre capacitat per a mantindre-ho tot adequadament.

 

A més, potser en els pròxims mesos puga començar a tramitar-se el nou contracte de neteja viaria i recollida de fem (esperem...), però s'ha pogut comprovar com, de moment, el Govern d'Oliva no sap d'on traurà el quasi milió d'euros que necessita per poder-lo licitar.

Ja sabem que van a apostar per pujar les taxes del fem (que es sumaran a la pujada de l'IBI, ICIO  i Plusvàlues) però, com que no han fet els deures en 2021, la taxa, que es devenga a 1 de gener, ja no podrà ser aplicada en 2022. Entraria en vigor en 2023. La pregunta ara és, d'on trauran els diners per a enguany?

🗣Extra: Cal pujar la taxa del fem per al nou contracte del fem i neteja viària? Ara mateixa, per al Govern d'Oliva, no queda altra alternativa, perquè han anat comprometent i utilitzant diners sense cap previsió i ara en necessitaran més. Què hauríem fet a PRO? Al 2019 la recaptació per Plusvàlues es va incrementar un 150% per la fi de la bonificació que s'aplicava els anys precedents. El govern no va dir res, i vam haver de descobrir aquest increment a la liquidació del pressupost. Si hi haguera hagut voluntat de diàleg i voluntat de gestionar en vistes a futur, s'hauria pogut mantindre eixa recaptació i destinar-la a sufragar els costos del nou contracte. No s'ha fet així. S'han "gastat" en altres coses menys importants i ara fan falta diners. Tenim (novament) pujada de taxes a la vista.

 

El regidor de PRO, Joan Mata, va fer la valoració de l'any polític a Onda Cero Gandia. Pots escoltar-lo ací: