Oliva torna a la Generalitat 445.345€ del Pla Resistir per incapacitat a l’hora de gestionar-los

El Govern d’Oliva ha sigut incapaç de gestionar els diners de les ajudes a microempreses i autònoms afectats per la crisi de la Covid-19 i torna a la Generalitat el 54% dels fons rebuts

El total de diners que han tornat els municipis de La Safor ascendix a 453.020€ dels quals 445.345€ els ha tornat l’Ajuntament d’Oliva. Estem a la cola en capacitat de gestió, amb molta diferència

 Oliva ha tornat el 54% de les ajudes que havien d’anar destinades a microempreses i autònoms que es van vore afectats per la pandèmia. Oliva s’ha convertit en la ciutat que menys subvencions ha repartit entre les empreses locals i que més diners ha tornat a la Generalitat, per incapacitat de gestionar-los.

 

El Pla Resistir era un pla de xoc de la Generalitat Valenciana destinar a ajudar a xicotetes empreses i autònoms i que s’encarregaven de gestionar els Ajuntaments.

 

Yolanda Pastor, Portaveu de PRO: «Ho vam advertir moltes vegades durant l'any passat, no estaven fent-se bé les coses i l’Ajuntament d’Oliva anava a ser incapaç de gestionar els fons. Per això, vam presentar fins a tres vegades una Moció al Plenari en la qual demanàvem al Govern ‘Oliva que no cobrara les taxes per ocupació de taules i cadires als hostalers, ja que véiem vindre que els fons no s’anaven a poder gestionar com calia. No ens van fer cas, Compromís-PSOE van votar totes les vegades en contra i, ara, els resultats són els que són».

 

Els municipis de La Safor van rebre un total de 5’5 milions d’euros. Gandia i Tavernes, per exemple, han sigut capaços de gestionar el 100% dels fons. Bellreguard ha tornat 2.144€, Rafelcofer 2.575€. Oliva, dels 827.310€ que va rebre ha tornar 445.345€, és a dir, el 54% dels fons rebuts. O el que és el mateix, Oliva sols ha sigut capaç de gestionar el 40% dels fons rebuts.

 

 

Des de l’inici vam estar denunciant retards en la tramitació dels fons i el Govern Compromís-PSOE no va fer cas a cap de les advertències. Ara ens assabentem que hem tornat el 54% dels fons. A més, vam advertir que en cas que en la primera convocatòria no s’esgotaren els fons, a tenor del Decret de la GVA que ho regula, cabia fer una segona convocatòria o bé fer un repartiment proporcional entre els receptor de les ajudes en primera convocatòria.

 

 

Extracte del Decret 1/2021, de 22 de gener, pel qual s'aprova el Pla Resistir, on s'obri la possibilitat a la utilització dels excedents dels fons. El que no ha fet el Govern d'Oliva

En Projecte Oliva fa molt de temps que estem advertint dels greus problemes administratius que te l’Ajuntament, i que el Govern deuria centrar els seus esforços en resoldre aquestes ineficàcies. Però, malauradament, el Govern d’Oliva està a altres coses. Està fent parcs ací i allà, qüestions purament epidèrmiques, i s’està descuidant allò important. I ací estan les conseqüències que, ara, malauradament patixen els autònoms de la nostra ciutat.

 

La principal preocupació d’un Govern d’Oliva hauria de ser donar agilitat i capacitat a l’Administració local: que les llicències i permisos per a les activitats privades foren ràpides per estimular l’activitat privada; que la gestió de les subvencions fora el més eficaç possible, i que en cas d’incapacitat de gestionar tots els fons, més val reduir la pressió fiscal que no cobrar per a no saber en què gastar o malbaratar.



Yolanda Pastor:
El que ha passat en els fons del Pla Resistir és una mostra més de la incapacitat i falta de gestió d’aquest Govern Compromís-PSOE. Deurien reservar-se un poc de les energies que dediquen a propaganda i fotografia i centrar-se en la gestió municipal».