El Pla Edificant d’Oliva no s’executarà aquesta legislatura

El govern Compromís-PSOE torna a la Conselleria 3.700.000€ destinats a la millora dels centres educatius perquè un excés de càlcul polític ha fet impossible que s’acaben les obres complint en els terminis

La passada legislatura, la regidoria d’Educació, dirigida per Yolanda Pastor, va deixar preparades les memòries valorades a executar amb els fons de la Conselleria. Un treball conjunt del Departament d’Educació amb els Centres Educatius, claustres i AMPES va deixar perfectament preparada la feina per iniciar la seua execució a l’inici de la present legislatura. Les obres estaven valorades en 3.7 milions d’Euros, i durant els 4 anys d’aquesta legislatura podien estar realitzades.

 

Però, la mala gestió en la tramitació del Pla Edificant per part de l’actual regidora d’Educació, Ana Morell, ha tornat en impossible aquesta execució dins els terminis. A les acaballes d’aquesta legislatura, només ha estat executat un 20% d’aquests fons.

 

El Govern d’Oliva ha volgut jugar amb els temps d’execució per fer-los quadrar amb els temps polítics, optant per no iniciar les obres a principi de la legislatura, quan es deuria haver fet, i van decidir demorar-les forçosament per fer coincidir els períodes d’inauguració amb el final de la legislatura.

 

Quan es juga a fer política es corre el risc de que la força de la realitat entorpisca els plans, amb el conseqüent perjudici per a tota la ciutadania d’Oliva. Amb la crisi d’inflació que vivim fa mesos, els preus dels materials de construcció s’han encarit i no hi han fons suficients per fer les obres que, si s’hagueren començat quan tocava hui ja estarien fetes.

 

Així les coses, el govern d’Oliva ha decidit presentar a la Conselleria la renúncia a executar els projectes preparats en 2018. L’Ajuntament d’Oliva va a tornar 3,7 milions d’euros a la Conselleria d’Educació i quedarà a l’espera de que, aquesta, revaloritze les obres i augmente els fons a 5.3 millons d’euros. Esperem que la Conselleria d’Educació puga augmentar la partida de diners i finalment puguen fer-se les obres, amb l’esmentat increment de cost. Però, malauradament, aquesta deficient gestió ha generat que Oliva, i els seus alumnes, no puguen tindre les millores dels seus Centres Educatius executades. Ha quedat pendent de fer-se: la construcció del nou gimnàs de l’IES Gregori Maians; l’aulari, el gimnàs i la pista del CEIP Alfadalí i l’ampliació del Conservatori Professional de Música Josep Climent. Tot aprovat l’any 2019 i per càlcul polític no es podrà executar abans de 2023.

 

En anteriors governs de Compromís-PSOE a Oliva (2003-2015), els centres educatius ja pariren la seua deixadesa. Fins que no va governar Projecte Oliva (2015) no s’havia prestat atenció a les necessitats i manteniment dels Centres Educatius d’Oliva.

 


Yolanda Pastor:No hi ha excusa, no hi ha justificació per explicar el que ha passat. La mala gestió te conseqüències. Novament els nostres veïns han de sofrir la incapacitat i falta de gestió del Govern Compromís-PSOE. D’haver sigut per PRO el Pla Edificant s’haguera executat en els terminis marcats i hui tindríem els centres educatius en condicions”.

Relació desglosada per Centres Educatius dels projectes aprovats en la passada legislatura i que no s'executaran en aquesta:

 

 - Conservatori Josep Climent: Ampliació del edifici per a noves aules i millora d’accessibilitat.

 

- CEIP Alfadalí: construcció d’un aulari infantil, gimnàs i una nova pista d’atletisme.

 

 

- IES Gregori Maians: Construcció d’un nou gimnàs.