L’assessor del PSOE d’Oliva sancionat per increpar a la portaveu de PRO, Yolanda Pastor

La instrucció de l’expedient disciplinari contra l’assessor del PSOE es resol amb una sanció i considera fets provats la denúncia que la portaveu de PRO va efectuar davant l’Alcaldia, per haver sigut increpada en les oficines municipals quan aquesta atenia a una veïna

Projecte Oliva demana a l’Alcaldessa, Yolanda Balaguer (Compromís), que cesse a l’assessor socialista per dignitat de la institució: «Minyana no pot continuar com assessor a l’Ajuntament d’Oliva»

 L’expedient disciplinari contra l’assessor del PSOE d’Oliva, Vicent Minyana, s’ha resolt amb una sanció després que la instrucció declarara com a fets provats els denunciats per la portaveu de Projecte Oliva, Yolanda Pastor.

 

Fem memòria. El 26 de febrer de 2021, mentre Yolanda Pastor atenia a una veïna en les Oficines d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Oliva, l’assessor del PSOE es va apropar a ella de molt males formes i increpant-la, li exigia que se’n anara de l’Ajuntament. Tan sobrepassada fou l’actitud de Minyana, que el Policia Local que estava de torn de portes a l’Ajuntament va haver d’intervindre demanant a l’assessor socialista que deixara de molestar a la regidora. Requeriments que foren desatesos per aquest, qui va persistir en el seu intent d’incomodar a Pastor. Tots aquests fets van quedar reflectits a l’informe que el Policia Local va elaborar i presentar a l’Alcaldia. L’aleshores Alcalde, David González, va dir en aquell moment que: «aquesta situació és lamentable i no es pot consentir. És injustificable».

 

Aquest lamentable comportament venia a acumular-se a tot un seguit de fets inapropiats que el mateix assessor venia protagonitzant des de l’inici de la legislatura: atacs en xarxes socials contra una veïna del municipi, baixada de pantalons davant del Plenari, comportament inadequat amb una treballadora municipal i, un mes abans dels fets denunciats, Minyana ja havia protagonitzat una escena molt desagradable contra Yolanda Pastor al col·legi Lluís Vives.

 

Així les coses, per la increpació en les Oficines d’Atenció al Ciutadà a l’Ajuntament d’Oliva, amb l’informe de la Policia Local, la portaveu de PRO va presentar denúncia davant l’Ajuntament d’Oliva, i es va iniciar un expedient disciplinari contra l’assessor del PSOE.

 

Després de mesos d’instrucció, s’han considerat provats tots els fets denunciats per Yolanda Pastor i s’ha determinat imposar una sanció administrativa a Minyana. Açò ve a confirmar que des de PRO estàvem amb la veritat i que l’intent desesperat del PSOE, intentant tapar les accions del seu assessor, va ser lamentable.

 

Des del primer moment, l’actitud del PSOE d’Oliva va ser negar els fets i voler fer creure que Minyana era víctima d’una persecució política. En cap moment van tindre la humilitat de reconèixer els fets i prendre mesures. Més bé al contrari, van dir que anaven a denunciar a PRO en els Jutjats per «difamacions». Hem de dir que, més d’un any després, en PRO no hem rebut cap notificació dels Jutjats de Gandia i, és més, amb la resolució de l’expedient disciplinari s’ha demostrat que no eren difamacions sinó fets que hui ja són provats.

 

Amb tot l’ocorregut, sempre hem dit que Minyana no podia continuar essent assessor a l’Ajuntament d’Oliva. Ara que els fets ja són provats, entenem que l’Alcaldessa, Yolanda Balaguer, deu prendre mesures contundents. Encara que el PSOE puga voler tirar terra sobre l’assumpte, l’Alcaldessa d’Oliva deu destituir a l’assessor, per guardar la dignitat de la institució. No pot continuar treballant i rebent un sou de l’Ajuntament d’Oliva. Pels fets ara demostrats, Minyana deu ser cessat en el seu càrrec d’assessor. El PSOE deuria fer una reflexió i no continuar negant els fets i tapant els comportaments del seu assessor.