Projecte Oliva presenta una moció per instar al govern d’Oliva a obrir el bar del Centre Social de Sant Francesc

El Centre Social de Sant Francesc ha estat patint un abandonament progressiu per part de l’actual govern d’Oliva, el bar porta un any tancat i els despreniments de la cornisa de l’edifici no s’han reparat des de 2020

El grup municipal Projecte Oliva (PRO) ha presentat per registre d’entrada de l’Ajuntament d’Oliva, una moció dirigida al Plenari per instar a que el govern Compromís-PSOE inicie el procediment per traure a licitació la concessió del bar del Centre Social de Sant Francesc i repare els desperfectes que te la cornisa de l’edifici des de 2020.

 

La situació és bastant preocupant. Pel que fa als desperfectes en l’edifici, des de PRO ja vam denunciar en febrer de 2020 que la cornisa estava en mal estat, ja que estaven produint-se despreniments. En aquell moment, en pregunta de Yolanda Pastor a l’actual alcaldessa, Yolanda Balaguer (Compromís), aleshores regidora responsable del centre, es va assegurar que s’actuaria amb immediatesa. Es van col·locar unes tanques de seguretat rodejant el centre i poc més es va fer.

 

El temps ha transcorregut i res s’ha fet per solucionar el problema. Cada vegada que hi ha mal oratge es produïxen nous despreniments. En l’actualitat, la tanca perimetral que te el centre ja impedeix passar pels carrerons de vianants dels laterals del centre. Però, els desperfectes no s’han reparat i aquestes tanques, en un espai on acudeixen habitualment gent major, no són una garantia de seguretat adequada. Cal reparar els desperfectes i garantir la seguretat i ornat d’aquest edifici municipal, responsabilitat de l’Ajuntament.

 

Pel que fa al bar de la planta baixa del Centre Social de Sant Francesc, aquest porta més d’un any tancat, en deixar-s’ho l’anterior concessionària. El desinterès de l’actual regidora responsable del centre, Yolanda Navarro (Compromís), és vertaderament preocupant, i ha deixat al cor de l’activitat d’aquest edifici sense funcionament.

 

El bar del Centre Social de Sant Francesc és un nucli de socialització de les gents del barri, especialment entre la gent més major, ja que és, a més, lloc de reunió i encontre habitual dels membres de l’associació de jubilats i pensionistes de Sant Francesc. «El bar del Centre Social és la vida d’aquest centre i és necessari el seu funcionament per garantir l’activitat d’una associació de jubilats i pensionistes que ha estat sempre molt activa i en una actitud exemplar», afirma Yolanda Pastor, portaveu de PRO.

 

El bar del Centre Social de Sant Francesc, a més, és un lloc on la gent major que no passa les festes de Nadal en família troba la seua companyia i te l’oportunitat de celebrar dates importants com la Nit de Nadal o cap d’any. «La funció social d’aquest centre és vital per al barri, és molt important per a la gent major», recorda Pastor.

 

 

Per tot això, el grup municipal Projecte Oliva, ha presentat per al Plenari la «Moció per instar a l’Ajuntament d’Oliva a la concessió del bar del Centre Social de Sant Francesc i reparació dels desperfectes de l’edifici», per posar el focus amb aquesta problemàtica que el govern Compromís-PSOE te oblidada en aquest moment i animar a prioritzar aquestes actuacions sobre altres menys urgents o necessàries per al barri de Sant Francesc. La Moció recull dos peticions concretes: reparar els desperfectes de l’edifici del Centre Social, i inicial la tramitació per licitar la concessió del bar. 

Descarga
Moció Centre Social Sant Francesc
Moció Centre Social Sant Francesc.odt
Open Office Writer 61.5 KB