El Govern d’Oliva perd les subvencions de l’IVACE per a la millora de polígons

La subvenció per al polígon El Brosquil va estar concedida i amb el projecte redactat s’ha hagut de tornar 197.000€ per no aplegar a temps de licitar les obres

El govern d’Oliva vol tapar la pífia llevant els 60.000€ que havien previst per a obres de millora de la urbanització en el carrer Les Monges per destinar-los al Brosquil

Oliva deixarà d’invertir 400.000€ provinents de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) en els polígons industrials de la ciutat. Les coses no s’han fet bé des del principi. Estar centrats en superficialitats te les seues conseqüències i en allò fonamental s’està fent fallida.

 

El 21 de febrer, l’Ajuntament d’Oliva va presentar a l’IVACE dues propostes per optar a la subvenció de millora dels polígons industrials. El 21 de febrer era l’últim dia per presentar-les. Ja estàvem aplegant a última hora. En aquell moment ja vam emetre una nota de premsa denunciant que es va convocar la Junta de Govern Local per votar els projectes sense que se’ns facilitara a l’oposició la informació. En eixe moment, també, vam demanar fer un Pla Director de millora dels polígons per tindre una ruta marca i consensuada per tots i agilitzar els processos.

 

Ara hem conegut que el Polígon Jovades s’ha quedat fora de la subvenció per no reunir els requisits mínims per poder optar. Però molt més greu és el que ha passat en el Polígon El Brosquil, que sí que reunia els requisits.

 

El projecte de millora del Polígon El Brosquil havia entrat en el llistat com a beneficiari de la subvenció. S’havia redactat el projecte però, el govern d’Oliva, no aplega a temps de licitar les obres i executar-les en el temps suficient per poder rebre la subvenció. No haver rumb i cohesió en el govern Compromís-PSOE te les seues conseqüències, s’aplega tard i, en aquest cas, es perden 197.000€ per a la millora del polígon El Brosquil.

 

El govern Compromís-PSOE pretén esmenar aquesta fallida desviant els fons que havien previst per a obres en el carrer Les Monges, 60.000€, per destinar-los als polígons. Però, aquesta maniobra de despiste no resol l’error i els responsables deuen assumir responsabilitats, tant l’Alcaldessa, Yolanda Balaguer, com a màxima responsable, com la vicealcaldessa, Ana Morell, regidora de contractació i Miguel Domenech, responsable d’Obres i Serveis.

 

Açò és una mostra més de què la urgència de la nostra ciutat és reformar l’administració. Aquest hauria de ser el primer punt de l’ordre de prioritats de tot govern vertaderament compromès en canviar la ciutat d’Oliva. Fer parcs i jardins a “tiri-bandiri” i revestir-ho “d’urbanisme verd”, és voler fer-nos creure que canviant la pell resolem les carències de la ciutat. Més bé és continuar postergant els problemes, deixant-los podrir. El govern Compromís-PSOE s’ha resignat a tirar per la via fàcil, aplicar maquillatge i no atendre els problemes de fons que te la ciutat. Aquesta comoditat del govern d’Oliva ens fa que no anem a cap lloc. Oliva varada i sense objectius.

 

Yolanda Pastor: “L’objectiu d’aquest govern no és desplegar una agenda reformista i de transformació de la ciutat, sinó executar una agenda política que cope les xarxes i la premsa de titulars buits amb la única finalitat de seguir en el poder. Els qui volen el poder amb l’única finalitat de perpetuar-se prompte comencen a fer fallida. La ciutat d’Oliva te unes necessitats de fons que cada vegada són més urgents i ningú les està atenent. I ja veiem les conseqüències”.