Una deficient gestió de les inversions als polígons durant tota la legislatura

El govern Compromís-PSOE d’Oliva ha deixat d’executar 518.500€ d’obres als polígons industrials i ara pretenen esmenar la fallida desviant a polígons els 60.000€ de fons pressupostats per a obres en el carrer Les Monges

La gestió dels fons destinats a inversions en polígons industrials ha estat molt millorable. En 2022, es van deixar d’invertir 400.000€ provinents de l’Institut Valencià de Competitivitat empresarial per no ser capaç el govern d’Oliva de gestionar-los. (Aquesta informació, que no vas vore al web municipal perquè està al servei de la propaganda del govern, la vas poder vore ací: https://bit.ly/3DpAM7Z).

 

 Ara hem sabut que no ha sigut només en 2022, ja que en l’any 2021 tampoc es va aplegar a executar l’obra prevista, realitzant-se només el 70% de l'atorgat, minorant-se, per tant, en el mateix percentatge la subvenció rebuda. D'una subvenció concedida per part de l’IVACE de 165.340€ en cada polígon (330.680€ total), només es va executar 108.130€ i 104.093€ respectivament, deixant-se d’executar la suma de 118.000€.

 

En total, el govern Compromís-PSOE d’Oliva ha deixat d’executar 518.500€ de fons destinats a polígons industrials. Més de mig milió d’euros. Ara, pretenen esmenar la fallida amb altres fons, encara que el Sol no es pot tapar en un dit. És més, lamentablement, el que van a fer és desviar 60.000€ pressupostats per a obres en el carrer Les Monges per a destinar-los als polígons. Desvestir un Sant per vestir-ne un altre.

 

A més, a la falta d’acció amb la gestió de les subvencions cal afegir el despropòsit que ha sigut la creació d’un nou traçat per al carril bici en el tram del carrer Pla de Casals. Una modificació que ens va costar 20.000€ sense cap sentit, un nou traçat realitzat sense cap informe de la policia local i tècnic que l’avale, com ens va quedar clar després de demanar-los dos vegades en data 1 de juny de 22 i 15 de març de 22 i quedar-nos sense resposta.

 

Malgastar diners públics amb la modificació d’un carril bici que amb el nou traçat empitjora la seguretat viària, ja que s’han creat dos interseccions en rotondes i un encreuament entre bicicletes i calçada per a vehicles que abans no existien, no té cap sentit. Pensem que el que han fet és crear punts negres on no hi havien, amb l’excusa de recuperar places d’aparcament en el carrer Pla de Casals que com bé tots sabem no feien cap falta.

 

Tot sense que els responsables assumisquen cap responsabilitat, tant l’Alcaldessa, Yolanda Balaguer, com a màxima responsable, com la vicealcaldessa, Ana Morell, regidora de contractació i Miguel Domenech, responsable d’Obres i Serveis, miren cap a un altre costat.