El govern d’Oliva ha anunciat 2 milions d’inversions en el Mercat municipal però no sap com gestionar-los

 

El passat mes de desembre, l’Alcaldessa d’Oliva va anunciar la inversió de vora dos milions d’euros per a la reforma del Mercat Municipal. Lamentablement, dos mesos després, el govern d’Oliva encara no ha sabut explicar quina alternativa va a oferir als comerciants del mercant per poder continuar amb la seua activitat econòmica durant el temps que duren les obres.

 

En un primer el govern d’Oliva va explicar als comerciants que els indemnitzarien econòmica per tot el temps que anaren a tindre les parades tancades. Però, després d’haver-ho anunciat, el govern es va assabentar que hi havien impediments legals per poder fer açò. La segona alternativa proposada va ser oferir-los muntar un mercat provisional a l’aire lliure, sense acabar de concretar la seua ubicació. Després, van plantejar l’opció de buscar reubicar als comerciants en un lloc alternatiu (que encara no sap ningú quin lloc és) i fins i tot han aplegat a plantejar la possibilitat de fer les obres per parts, permetent obrir les parades que no estiguen en la zona d’obres (venta d’alimentació en un edifici en obres, com?).

 

Com vegem, la desorientació del govern és absoluta i han generat una sensació d’inseguretat molt preocupant entre els comerciants del mercat, ja que no saben què passarà en el seu comerç el temps que duren les obres. El govern d’Oliva s’ha llançat amb avidesa a vendre la notícia d’inversions i obres milionàries, però sense que s’hi haja fet la deguda feina de planificació per a una gestió correcta de les actuacions i comptant amb l’opinió i consens dels comerciants, aportant-los tranquil·litat i seguretat.

 

Les coses no estan fent-se bé, perquè tenim un govern més centrat en les campanyes d’autobombo i en anuncis pomposos que en actuar adequadament.

 

Des de Projecte Oliva insistim que tot no és anunciar inversions, que hi ha que gestionar-les adequadament per garantir que es poden fer les obres i es poden acabar amb èxit. Si no ens passa el que hem vist al parc de l’Avinguda de València (que encara estan les obres per recepcionar i la font i el quiosc encara no s’han pogut posar en funcionament), en el retén de la Policia Local (que no te llum i funciona amb un cable portat des del Polivalent), o el Centre Olivense (que s’ha quedat deserta la licitació).

 

Yolanda Pastor, portaveu PRO: “ens hem reunit vàries vegades en els comerciants del Mercat i regna la preocupació per la sensació que transmet el govern d’Oliva d’estar improvisant sobre la marxa. Aquesta situació és molt greu, les coses no estan fent-se bé. Tot no és traure titulars. Ens hem compromés amb els comerciants en ajudar-los en el que necessiten i a col·laborar amb el govern, si compten amb nosaltres per a alguna cosa, per a ajudar a trobar alternatives. Els principals perjudicats d’aquesta mala gestió del govern Compromís-PSOE són els comerciants, que veuen en perill la seua feina”.