Projecte Oliva presenta “Joventut Proactiva”, el grup jove de la formació

Projecte Oliva dona un nou impuls a la formació creant  el grup jove, Joventut Proactiva. Des de fa uns mesos els integrants han pres la iniciativa i han estat definint les bases del que vol ser una plataforma oberta a tota la joventut olivera que vullga tindre una implicació més activa en les qüestions que concernixen a la ciutat d’Oliva.

 

Joventut Proactiva pretén ser un espai de debat per als joves, un espai de diàleg on puguen manifestar obertament quins aspectes millorarien de la seua ciutat, què els preocupa i què creuen que es deu canviar, donant-los així la possibilitat d’anar dibuixant la ciutat que volen.

 

Yolanda Pastor, Presidenta de Projecte Oliva diu que­­­­ “Projecte Oliva és ja un espai obert a tota la gent, de totes les edats, que vullga participar de la transformació que Oliva necessita, on la joventut te el seu protagonisme. Però hem impulsat Joventut Proactiva per a que els joves tinguen un espai que organitzen i dinamitzen ells, on els temes de debat tinguen una mirada plenament jove amb idees i propostes que eleven directament ells. Els seus fruits els recolliran els joves de hui, per tant és molt important que la seua opinió tinga un paper molt destacat.”.

 

Durant quatre mesos ha estat reunint-se el grup de Joventut Proactiva, que ha estat conformat per: Ana Mascarell, Joan Mata, Maria Bertomeu, Xavi Morató, Raquel Peris i Oriana Colomar. En aquests moments ja formen part del grup més joves i ara s’obri per a que es sumen tots aquells que creuen que les coses poden canviar i vullguen tindre un paper rellevant en aquest procés. Ana Mascarell, Presidenta del grup jove afirma queJoventut Proactiva volem que siga un espai on cadascú, lliurement, puga aportar, preguntar i qüestionar el que considere, sense etiquetes, ens val l’opinió de cadascú, parlar i escoltar. Les coses han de canviar i per a això els joves hem d’implicar-nos.”. I Maria Bertomeu exposa que “Projecte Oliva ha demostrat que amb ganes, treball i esforç poden canviar les coses. En Joventut Proactiva volem dir-los als joves d’Oliva que hem d’estar units per aconseguir el canvi que necessitem i que aquest és el nostre espai de participació.”.

 

En les primeres reunions han tingut un paper molt central els temes mediambientals, el benestar animal, el malbaratament de recursos econòmics, la falta de zones d’oci, la poca facilitat per als joves emprenedors, la mancança de transport públic i d’oportunitats laborals entre altres, preocupacions que és imprescindible que les fem arribar a l’Ajuntament per poder solucionar-les.

 

Joventut Proactiva s’articula a través dels seus canals de comunicació en WhatsApp i es reuneix regularment a la seu de Projecte Oliva, situada al carrer San Carles, d’Oliva. Si algun jove te interés, pot contactar en qualsevol dels membres de l’agrupació, al correu electrònic joventutproactiva@gmail.com, al teléfon 644719360, escriure al Facebook Projecte Oliva, a l’Instagram @projecteoliva o Twitter @ProjecteOliva.