El Govern d’Oliva vota en contra de la Moció de PRO perquè es prolongue l’exempció del pagament de la taxa de taules i cadires per a bars i restaurants

Aquesta ampliació del període d’exempció PRO ja la vam sol·licitar per Esmena quan el Govern va portar al Plenari d’abril la proposta de l’exempció fins el 13 de març de 2021 amb motiu de l’Estat d’Alarma.

L’esmena feta al plenari d’abril no va prosperar perquè el Govern d’Oliva va votar en contra considerant que calia aplicar un criteri de prudència.

Novament, el Govern d’Oliva vota en contra de la proposta de Projecte Oliva que pretenia que els hostalers de la ciutat pogueren iniciar un nou exercici comptable sabent que no pagarien la taxa per ocupació de la via pública en tot 2021.

El Govern d’Oliva ha votat en contra de la proposta de Projecte Oliva de prolongar l’exempció de la taxa per ocupació de la via pública per als bars i restaurants de la nostra ciutat. El que des de PRO volíem era que els hostalers de la ciutat encetaren l’exercici comptable de 2021 sabent que no pagarien la taxa per ocupació de la via pública.

 

Sorprenentment, davant aquesta proposta presentada el 4 de novembre de 2020 i votada al Plenari celebrat el 26 de novembre el Govern format per Compromís i PSOE ha votat NO.

 

La regidora d'Hisenda, Anna Morell (PSOE), recolzada pel portaveu de Compromís, Josep Escrivà, han defès que calia no precipitar-se en aquesta proposta i esperar a celebrar una taula de treball que es celebrarà dilluns, segons ha informat Morell.

 

Temps de sobres s’ha tingut per valorar aquesta proposta. Ja la vam presentar al Plenari d’abril de 2020, i va ser rebutjada pel Govern. Ara, consideràvem que era un moment idoni tornar a presentar aquesta proposta, per dos motius: primer: s’acaba l’any i comença un nou exercici comptable per als hostalers; i segon: sabem que la pandèmia ha vingut, fins que es trobe la vacuna, per a quedar-se, i l’impacte econòmic està essent molt potent al comerç i a l’hostaleria. Era el moment d’aprovar aquesta proposta, però Compromís i PSOE no han volgut.

 

No entenem la negativa del Govern, a més, perquè des de PRO Oliva havíem fet els càlculs i l’impacte d’aquesta proposta sobre els ingressos de 2021 era d’aproximadament 37.439’81€. Una quantitat totalment assumible per a l’Ajuntament, que ja va pujar els impostos l’any passat.

 

Buscàvem dotar de tranquil·litat, previsibilitat i estabilitat als nostres hostalers. El Govern no ho ha volgut. Demanem al Govern d’Oliva que reconsidere la seua posició i que l’Ajuntament d’Oliva acabe implantant la proposta de Projecte Oliva.

 

Yolanda Pastor, Portaveu PRO: «En aquests moments és important estar al costat dels nostres hostalers. Estem un poc sorpresos per la postura del Govern. Sembla que les propostes positives per a la ciutadania que no partixen del Govern no són vàlides. És negar el valor propositiu de l’oposició. És vella política, caduca i incomprensible».

Descarga
Moció Taxa Domini Públic PRO
Ací pots consultar el text de la Moció que vam presentar i el Govern d'Oliva ha rebutjat.
Moció Taxa Domini Públic.docx
Documento Microsoft Word 40.5 KB